Mari Mets • 29. märts 2016
Jaga lugu:

Meerits: nõrganärvilised ärgu pangandusse investeerigu

LHV panga nõukogu liige Heldur Meerits  Foto: Andras Kralla

LHVs juba praegu osalust omav panga nõukogu liige Heldur Meerits plaanib lisaks veel aktsiaid märkida, pidades seda heaks investeeringuks, kuid samas hoiatab ta nõrganärvilisi pangandusse investeerimise eest.

„Tõenäoliselt ma ikka märgin, natuke olen sinna investeerinud ka, ega see nüüd väga astronoomiline number ole. Natuke on veel aega, täpset mahtu ma veel küll öelda ei oska. LHV kasvab ja areneb, minu meelest on see hea investeering ja investorite jaoks hea võimalus,“ sõnas oma ettevõtte Amalfi kaudu LHVs 4%-list osalust omav Meerits.

Tema sõnul on LHV aktsiate emissioon hästi läbi mõeldud ning seda, kui palju võiks olla märkimishuvilisi, ei riskinud ta ennustada. Ka aktsia hind 6,95 eurot on Meeritsa hinnangul just paras.

Arvesta tsüklitegaMeerits  ütles aga, et LHVsse investeerides tuleb arvestada sellega, et pangandus ja kogu finantssektor on tsükliline. „Kui inimene on väga nõrganärviline, tasuks ehk eemale hoida. Nendel, kes saavad aga aru, kuidas finantsturud toimivad, soovitan kõigil seltsi tulla.“

Meerits lisas, et ka väikeinvestoritel tasub kampa lüüa. „See pole nüüd nii hirmus eriline valdkond, pangandus pole ju sugugi mitte ainus tsükliline valdkond,“ selgitas ta. Samas lisas ta, et neil, kes on nõrganärvilised, ei tasuks ilmselt üldse aktsiatesse investeerida, sest turud ju ikka mõnikord langevad ja mõnikord tõusevad.

„Aga LHV on minu meelest hästi juhitud ettevõte, mingit ekstramuret sellega kindlasti pole. Väärtpaberiturgudel investeerides võiks mingisugune elementaarne teadmine turgude toimimisest ikkagi olla – samamoodi, nagu me ei anna võimsat veoautot ilma juhiloata inimese kätte, nii peaksid ka investorid natuke enda harimisega tegelema. Mitte nii, et panen silmad kinni ja investeerin lootuses, et küll ma midagi võidan,“ rääkis Meerits.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum