Äripäev • 30. märts 2016 kell 12:59

VKG lasi lahti roolijoodikust juhatuse liikme

Viru Keemia Grupi lasi lahti juhatuse liikme Jaanus Purga, kes sai purjuspäi autojuhtimise eest trahvi 16 396 eurot.  Foto: Andras Kralla

Viru Keemia Grupi nõukogu otsustas ametist vabastada juhatuse liikme Jaanus Purga, kes sai purjuspäi autojuhtimise eest trahvi rekordilised 16 396 eurot.

Eelmisel nädalal hakkas Eesti rahvusringhäälingu uudiseportaali ajakirjanikule silma Tartu maakohtu tänavu veebruaris tehtud kohtuotsus, milles Purga tunnistati süüdi alkoholijoobes sõiduki juhtimise eest ja teda karistati 16 396 euro suuruse rahatrahviga.

Uudis Purga kahel korral purjuspäi sõidukijuhtimisega vahelejäämisest jahmatas tema töökaaslasi, sest teda tuntakse kui täiskarsklast, kes on armutult tauninud liiklushuligaane, kirjutas täna Põhjarannik.

Tänane Eesti Ekspress meenutas, et Purga sai 2007. aastal kuulsaks hoopis teisel pool „rindejoont“ – liiklusjõmluse vastu võitlejana. Ekspress kirjutas toona, et „Purga meelest võiks kohalikes lehtedes avaldada liiklushuligaanide nimekirjad ja neile bensiini mitte müüa“. Ning „napsise peaga rooli istumist ei salli ta absoluutselt – ta on kümme aastat täiskarsklane olnud“.

VKGs 16 aastat töötanud Purga märkis pressiteates oma lahkumisuudise kommentaariks, et VKG on olnud tema kõige toredam ja põnevam töökoht. „Sellist koostööd ja mõistmist soovin kõigile. Oleme olnud VKGs rohkem nagu sõpruskond ja selle eest olen ma VKG aktsionäridele tänulik. Nüüd liigun edasi ja teen midagi hoopis muud.“

Viru Keemia Grupi nõukogu andis oma tänases pressiteates veel teada, et otsustas toetada ka juhatuse aseesimehe ja pikaaegse finantsdirektori Ahti Puuri otsust ametist lahkuda. VKG juhatuse liikme ja finantsdirektori ametisse asub seni finantsdirektori asetäitjana töötanud Jaanis Sepp. Muudatused jõustuvad 1. aprillil.

Hetkel kuum