Pille Ivask • 7. aprill 2016
Jaga lugu:

Island sai uue peaministri

Sigurdur Ingi Johannsson  Foto: epa

Niinimetatud Panama paberite pärast tagasi astunud Islandi peaministri Sigmundur David Gunnlaugssoni rolli astub Sigurdur Ingi Johannsson, vahendab Reuters.

Gunnlaugssoni näol oli tegu esimese poliitikuga, kes Panama õigusfirma dokumendilekke tõttu ametist kõrvale astub. Pärast Gunnlaugssoni finantsasjade ilmsiks tulekut oli rahvas poliitiku peale solvunud ning see survestas teda ametist kõrvale astuma.

Islandi uueks peaministriks saab endine põllumajanduse ja kalanduse minister Sigurdur Ingi Johannsson.

Lekkinud andmete järgi ostsid Gunnlaugsson ja tema abikaasa 2007. aastal offshore-firma Wintris. Parlamendisaadikuks saades ei deklareerinud Gunnlaugsson aga oma firmat ning kaheksa kuud hiljem müüs ta poole ettevõttest oma naisele ühe dollari eest maha.

Gunnlaugsson on siiani eitanud varanduse olemasolu või maksudest kõrvalehoidmist.

Jaga lugu:
Hetkel kuum