Äripäev • 8. aprill 2016
Jaga lugu:

Rahapesu uurija: Eestist võib saada järgmine Panama

Pangaliidu rahapesu tõkestamise toimkonna juht Aivar Paul (vasakul) hoiatab Eesti skeemide eest.  Foto: epa

Pangaliidu rahapesu tõkestamise toimkonna juht Aivar Paul ütles, et põhimõtteliselt võib soodsa ärikeskkonna tõttu Eestist saada järgmine Panama.

"Kui vaadata kasvõi tüüpilisi ulatuslikke maksupettusi, mis toimuvad ka Skandinaavia ehitusettevõtete hulgas, siis selleks kasutatakse Eesti kehasid. See Skandinaavia ehitusettevõte justkui ostaks Eesti ettevõtetelt teenust sisse, samas tegelikult Eesti keha on ainult selleks, et omal n-ö seina seest raha välja võtta ja suure tõenäosusega maksta mustasid ümbrikupalkasid või siis kasumit välja võtta," selgitas Paul ETV saates „Kahekõne“. Samas sõnas ta, et Eesti ärimehed Eestis offshore-firmasid eriti ei kasuta.

Paul rääkis, et Eestis on praegu ettevõtete loomine üks lihtsamaid maailmas ja arvestades riigi ID-kaardi võimalusi ja ka värske e-residentsuse võimalusi, siis on ta veel lihtsamaks läinud. Saatejuht Indrek Treufeldt küsis, kas Eestist võib saada alternatiiv Panama skeemidele. "Jah. Võib küll. Aga siin ongi nüüd oluline see, et nii riik kui ka erasektor hoolega oma kõik sammud läbi kaaluks," lausus ta.

Loe pikemalt ERR uudisteportaalist.

Jaga lugu:
Hetkel kuum