Äripäev • 12. aprill 2016
Jaga lugu:

Venemaa Keskpank ei näe sel aastal kasvu

Venemaa keskpanga juht Elvira Nabiullina.  Foto: Bloomberg

Venemaa keskpanga juht Elvira Nabiullina ütles täna Moskva börsi korraldatud börsifoorumil, et näeb küll majanduse kvartalikasvu, kuid tervikuna on aasta dünaamika negatiivne.

„Traditsiooniliselt on keskpank meie riigis üks kõige konservatiivsemaid prognoosijaid, kolleegid valitsusest kutsuvad meid üles olema optimistlikumad. Aga vaatamata oma konservatiivsusele näeme me suurt tõenäosust, et kvartaalne majanduskasvu tempo võib sel aastal olla positiivne, kuid aastat tervikuna vaadates on kasv negatiivne,“ rääkis ta.

„Küsimus pole selles, millal see kasvutempo pöördub positiivseks, kas sel või järgmisel aastal, vaid selles, missugune on keskpikas perspektiivis keskmine tempo. Oluline on, millal suudame tagada piisavalt kõrge majanduskasvu tempo,“ selgitas Nabiullina.

„Minu põhitees on see, et majanduskasvu tempo on meie riigi siseasi. Milline ka poleks nafta hind – olgu või 100 dollarit barrelist –, meie kasv ei ületa ikka 1,5–2 protsenti seni, kuni me ei vii ellu struktuurseid reforme ega paranda investeerimiskliimat,“ teatas Venemaa keskpanga juht.

Jaga lugu:
Hetkel kuum