Kadi Neemre • 15. aprill 2016 kell 16:12

General Motors kutsub tagasi miljon autot

Foto: EPA

General Motors teatas täna, et kutsub tagasi ligi 1,04 miljonit uuemat pikap-veoautot seoses turvavöö veaga.

USA suurim autotootja teatas, et kutsub tagasi 2014.-2015. aasta Chevrolet Silverado ja GMC Sierra 1500 autod ning et see ei ole seotud ühegi õnnetuse ega vigastusega.

General Motors sõnas, et suur tagasikutsumine ei ole tõenäoliselt märkimisväärselt suur ning kulud kaetakse garantiireservide arvelt. Ettevõtte märkis, et USAs kutsutakse tagasi 895 232 sõidukit, millest ligi 3000 on uued ning asuvad veel edasimüüjate juures.

GM tõdes, et tagasikutsumist põhjustas garantiiandmete vaatlus, mille kohaselt võib paindlik terastross, mis ühendab turvavööd sõidukiga, aja jooksul eralduda, kuna juht painutab turvavööd kinnitades pidevalt kaablit.

Väljaspool USAd kutsutakse tagasi ligi 142 000 sõidukit.

Hetkel kuum