Äripäev • 2. mai 2016
Jaga lugu:

RKASi juht Somelar peab Eesti Päevalehega sõnasõda

Riigi Kinnisvara ASi juhatuse esimees Urmas Somelar   Foto: Raul Mee

Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi (RKAS) juht Urmas Somelar väitis täna Postimehe saates, et Eesti Päevaleht soovis neilt andmeid, mis olid konfidentsiaalsed. Leht lükkas Somelari väited ümber.

Somelar rääkis, et Eesti Päevaleht ei soovinud tutvuda uuringu tulemustega, vaid tahtis uuringu andmeid, vahendasid ehitusuudised.ee. “Kui kõigile uuringus vastajatele oli lubatud konfidentsiaalsus, siis me ei saa seda usaldust rikkuda,” ütles Somelar.

Eesti Päevaleht aga kinnitas, et nii see ei olnud. Äripäeva käsutuses on kirjavahetus, millest nähtub, et Päevalehe ajakirjanik palus rahulolu-uuringu tulemusi. Ajakirjanik tegi ka ettepaneku, et kui uuring peaks sisalduma klientide ärisaladusi, siis palub ta need kohad kinni katta.

Eelmisel nädalal avaldas Eesti Päevaleht artikli, millest selgus, et eri riigiasutused politsei- ja piirivalveametist kuni koolideni välja pole Riigi Kinnisvara ASi teenustega rahul, kuid kulud samal ajal üha suurenevad. RKAS kriitilisi hinnanguid ei kommenteeri ja keeldub avaldamast asutustes tehtud kliendi rahulolu-uuringut.

Somelari sõnul oli uuringu puhul oluline, et esitataks andmeid nii, nagu need tegelikkuses on. Ettevõtte jaoks oli eesmärk saada võimalikult täpseid ja pädevaid probleemkirjeldusi, millest õppida ning tulevikus paremat teenust osutada. RKAS on Somelari sõnul ikkagi äriettevõte, mille olemuses on ka ärisaladusi. “Me ei taha ju kõiki ärisaladusi konkurentidele avaldada. Äriettevõte on ikkagi äriettevõte.”

Loe lisa ehitusuudised.ee.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum