Vanasadama ehitustööd piiravad liikumist

Tallinna Vanasadamat ootavad suuremahulised ehitustööd.  Foto: Andres Haabu

Tallinna Vanasadamas ja selle ümbruses on sel aastal plaanis suuremahulised ehitustööd, mis mõjutavad oluliselt reisijate ja sõidukite liikumist eelkõige A-terminali piirkonnas, teatab Tallinna Sadam.

2. mail alustab Tallinna Küte küttetrassi renoveerimisega Sadama tänaval, mis tähendab Sadama tänava ühe sõidusuuna sulgemist. Samal ajal hakkab Tallinna Sadama tütarettevõte TS Energia ühendama Vanasadama reoveetorustikku linna kanalisatsiooniga, et tagada laevadelt reovee vastuvõtmine nõutavas mahus kõikidelt aktiivses kasutuses olevatelt kaidelt. Selle otstarbeks rajatakse sügav reoveetorustik (mikrotunnel), mis tähendab paljude sadama territooriumil asuvate tänavate üleskaevamist ja liikluse ajutist ümbersuunamist. 

Ühtlasi alustatakse Logi tänava rekonstrueerimisega, mis on eeldus liikluse ümberkorraldamisel arendatava liiklusvoogude juhtimissüsteemi Tark Sadam käivitamiseks. Sama projekti raames hakatakse alates juunikuust Vanasadama kruiisiala ja A-terminali sõidukite väljasõidu piirkonnas ehitama uusi pääslaid kruiisireisijatele ja sõidu- ning veoautodele.

Sadam palub kõikidel kruiisilaevade, Viking Line, Eckerö Line ja St.Peterline laevadega reisivatel ning laevade teenindamisega seotud inimestel varuda piisavalt aega ning jälgida ajutisi liikluskorraldusskeeme.

Ehitustööd on mitmeetapilised ja kestavad Vanasadamas selle aasta lõpuni. Sadam informeerib muudatustest ehitustöödest ja liiklusskeemidest jooksvalt. Ehitustööd on märgitud ka interaktiivsel Google’i kaardil.

Hetkel kuum