Mait Kraun • 30 august 2017

Tallinna Sadama tütar kukkus

Tallinna sadam.  Foto: Andres Haabu

Tallinna Sadama tütarfirma TS Energia käive ja kasum langesid. Juurde palgati 16 töötajat ning ettevõte tegi ka suuri investeeringuid.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et elektrienergia müügi ja võrguteenuse osutamisega tegeleva TS Energia OÜ müügitulu langes mullu 3 protsenti, 12,18 miljoni euroni. Ärikasum vähenes 16 protsenti, 777 833 euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 73 inimest, mida on aasta varasemast 16 võrra rohkem. Käive töötaja kohta kukkus 24 protsenti, 166 876 euroni. Keskmine brutotasu langes 8 protsenti, 1784 euroni kuus. 

Unknown body type: x-im/content-part infopank

Ettevõte asutati 2004. aasta teisel poolel, siis olid tegevusaladeks jaotusvõrgu kaudu elektrienergia ning võrguteenuse osutamine ja müük. Tegevust laiendati 2011. aastal ning toona alustati sadamas vee- ja kanalisatsioonivõrkude haldamisega.

„Suuremad investeeringud tehti Vanasadamas ja Muuga sadamas,“ kirjutas ettevõte tegevusaruandes. „2016. aastal jätkati Euroope Liidu  kaasfinantseeritava projekti Twin-Port 2 töödega, mille raames ehitati Vanasadamas välja laevade reoveevastuvõtmise torustik, mis ühendati AS Tallinna Vee reovee süsteemiga.“

TS Energia OÜ emafirma on Tallinna Sadam AS. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum