Äripäev • 14 mai 2016

Piiriületus läheb ladusamaks

Eesti-Vene piiripunkt Narvas enne renoveerimist.  Foto: Maris Ojasuu

Luhamaa ja Koidula piiripunktis muutuvad piiriületuse reeglid: sõiduautod ja mootorrattad ei pea enam kasutama piirijärjekorra süsteemi ega maksma ooteala tasu, kui järjekorda pole.

Kagu-Eestis avatakse piirijärjekorra broneerimissüsteem ainult selleks ajaks, kui piiripunktidesse on oodata tavalisest rohkem sõidukeid, teatas siseministeerium. Narva maanteepiiripunkti ületavad sõidukid peavad piirijärjekorra infosüsteemis koha võtma ning ooteala siiski läbima, kuid järjekorra puudumisel tasu ei võeta.

Sel aastal lõpevad praeguste teenusepakkujatega viieks aastaks sõlmitud lepingud ning siseministeerium valis avalikul konkursil välja ootealade teenuse korraldajad – Narva ootealal AS Transservis-N, Luhamaal OÜ Collade ja Koidulas Paldiski Sadamate AS. Ootejärjekorra infosüsteemi hakkab haldama GoSwift OÜ.

C- ja D-kategooria sõidukite puhul piirijärjekorda registreerimise ja ooteala kasutamise kord ei muutu.

Uus kord jõustub Narvas ja Koidulas 23. mail ning Luhamaal 5. novembril.

Hetkel kuum