Äripäev • 16. mai 2016 kell 6:07

Uute sõiduautode müük kasvas

Volkswageni autotehas  Foto: EPA

Uute sõiduautode müük Euroopa Liidus kasvas võrreldes möödunud aasta aprilliga 9,1 protsenti, teatas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit (AMTEL). Kasvu näitasid kõigi liikmesriikide turud.

Kokku müüdi Euroopa Liidu riikides aprillis enam kui 1,2 miljonit uut sõiduautot. Nelja kuu kokkuvõttes ületas uute sõiduautode müük 5 miljoni piiri ja eelmise aasta sama perioodi müük ületati 8,1 protsendiga.Kasvunumbreid näitasid kõigi Euroopa Liidu liikmesriikide turud ja suurematest turgudest kasvas uute sõiduautode müük enim Hispaanias (21,2%), Itaalias (11,5%), Saksamaal (8,4%) ja Prantsusmaal (7,1%). Veidi tagasihoidlikumaks jäi kasv Suurbritannias, kus müüdi 2 protsendi võrra enam võrreldes mulluse aprilliga.Jätkuvalt kasvab turg ka Balti riikides: Lätis müüdi eelmise aasta aprilliga võrreldes 18,1 protsendi ja Leedus 16,6 protsendi võrra enam uusi sõiduautosid. Kuigi kasvuprotsent 7,6 on Eestis väiksem, müüakse siin uusi sõiduautosid jätkuvalt rohkem kui Lätis ja Leedus. Kiirelt on taastumas ka Soome turg, kus kasvas müük aprillis 15 protsenti.Võrreldes möödunud aastaga on plusspoolel ka kõik suuremad autotootjad. Jätkuvalt on Euroopas turuliider Volkswagen Grupp, mille turuosa jaanuarist aprillini oli 23,8 protsenti. Järgnevad PSA Grupp (10,5%), Renault Grupp (9,6%) ja Ford (7,2%).

Hetkel kuum