Kristel Härma • 19. mai 2016 kell 9:00

Kindralleitnant Hodges: usaldame noori juhte

Kindralleitnant Ben Hodges Pärnu juhtimiskonverentsil esinemas.  Foto: Urmas Kamdron

Liitlasvägede kohalolekutunde suurendamise juures on oluline noortele juhtidele vastutuse andmine, ütles kindralleitnant Ben Hodges.

USA armee Euroopa maavägede juht kindralleitnant Ben Hodges ütles Pärnu juhtimiskonverentsil, et sõjalise ohu korral on oluline ohu tuvastamine ning poliitilise otsuse ja kogunemise kiirus. Hodges´i sõnul on sealjuures tema ülesanne, et pideva kohalolekuga näeksid ja tunduksid 30 000 üle Euroopa paigutatud sõjaväelast kui 300 000. Selle kõige juures on üks olulistest tugisammastest noortele suurema vastutuse andmine.

Hodges´i sõnul on neil kaptenid ja majorid 26–27aastased noored mehed ja naised, kes on sõjaväes olnud ligi seitse aastat. „Pean usaldama noort, et ta on enesekindel ja teab, mis on meie eesmärgid, nemad räägivad meediaga. Pean arvestama sellega, et nemad suudavad selle töö ära teha.“

Hodges rõhutas, et noortele ei ole edutamine auhind raske töö eest, vaid nad tunnustavad sellega inimesi, kellel on potentsiaali ja kes võivad võtta täiendavat vastutust. „Auhinnaks on veel rohkem tööd, sest nad on valmis võtma vastutust. Usun, et üks suurepäraseid juhtide arendamise võimalusi on kogemus,“ ütles kindralleitnant.

Noorte juhtide puhul peab Hodges oluliseks, et nad on valmis võtma riske, et neil on algatusvõime ja nad tegutsevad loovalt. Noored peavad olema suutelised täitma kõiki ülesandeid ja Hodges´i sõnul pole läbikukkumine aktsepteeritav. Siiski peab neil olema kindlustunne, et ebaõnnestumise korral aidatakse sellest üle saada.

Hetkel kuum