Tõniste: LHV-l on kindlasti kasvuruumi

23. mai 2016, 15:15
LTT AS kaudu LHV aktsiatesse investeerinud Toomas Tõniste
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160523/NEWS/160529920/AR/0/AR-160529920.jpg

Hulgimüüja LTT AS üks omanikest Toomas Tõniste tõdes, et pole LHV tänast esimest kauplemispäeva jälginud, kuid arvata oli, et aktsia alguses ikka rallib.

„Ma pole aktiivne investor, pigem on LHV puhul mul tegemist pikaajalisema ja strateegilisema investeeringuga,“ lausus Tõniste. „Kuna tahaks kaudselt osaleda Eesti ettevõtete arengus, siis tundus see niisugune ettevõte, millesse julgesin investeerida."

Tõniste osalusega LTT soetas 38 000 aktsiat ehk investeeris ettevõttesse 264 100 eurot. Osaluse suurendamisele Tõniste ei mõtle, kuid ei välista midagi, kui LTT teised omanikud seda vajalikuks peavad. LTT teised omanikud on Toomase kaksikvend Tõnu Tõniste, Peter Saraškin, Marko Lilienthal ja Margery Moorlat.

Tõniste sõnul oli oodata, et alguses LHV aktsia rallib, kuid hind, mida aktsiale pakuti, oli õige. „Kui investeerisime, siis arvestasime sama suurusjärguga, nagu see hind ka oli,“ sõnas ta.

Küsimusele, millised on tema ootused LHV-le, vastas Tõniste, et pangandussektor on keeruline ja laiemalt vaadates nõuded üha karmistuvad. „LHV on leidnud oma niši ja seni, kuni nad operatiivselt ei ole liiga suured ja strateegia on paigas, siis on neil kasvuruumi,“ rääkis Tõniste. „Ei usu, et aktsia suurt rallit teeb, pigem on see rahulik ja konservatiivne, nool ülespoole.“

Tõniste on seda meelt, et mitmed riigiettevõtted võiksid vähemosaluse tuua börsile. „Siis muutuks juhtimiskeskkond usaldusväärsemaks ja rohkem kontrollitavaks ning tulemusele orienteeruvaks,“ selgitas Tõniste.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    23. May 2016, 15:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing