Äripäev • 2. juuni 2016 kell 7:35

Eestlased juhivad Läti esimest kiirendit

Läti kiirendi juhid (vasakult) Dag Ainsoo, Cristobal Alonso ja Egita Polanska  Foto: Startup Wise Guys

Lätis alustas tegevust esimene idufirmade kiirendi, mille juhtide seas on kaks eestlast.

Lätlaste esimest kiirendiprogrammi “Startup Wise Guys Riga powered by Lattelecom” juhivad sariettevõtja Cristobal Alonso, USA Techstarsi kiirendit juhtinud Egita Polanska, finantsekspert ja ingelinvestor Dag Ainsoo ja Maris Prii, kes on aidanud idufirmat üles ehitada.

Dag Ainsoo on töötanud riigikontrollis ja PricewaterhouseCoopersis, samuti asutanud reklaamitehnoloogiaettevõtte SmartAD ja investeerimis- ning konsultatsioonifirma System Capital. Maris Prii oli aastaid GPSi-põhiste jälgimissüsteemidega tegeleva Navireci üks juhte, praegu on ta Startup Wise Guysi juhatuses.

Lätlaste kiirendi ootab osalema B2B valdkonnas tegutsevaid idufirmasid, kellel avaneb väljavalituks osutudes võimalus osaleda septembris algavas kolmekuulises programmis. Kandideerimine algas eilsest ja kestab 31. juulini. Esmalt valitakse välja 20 idufirmat, kes kutsutakse kahepäevasele intensiivsele programmile august lõpus. Neist selguvad need kaheksa, kes osalevad 19. septembril algavas programmis. Osalejaid nõustavad juhtivad ettevõtjad ja juhid Kesk- ja Ida-Euroopast. Samuti saavad kõik kaheksa finalisti 20 000 eurose investeeringu.

“SWG Riga powered by Lattelecom” tegevjuht Cristobal Alonso ütles, et kiirendisse oodatakse väga häid asutajaid ja tugevaid meeskondi. „Te peate meid veenma, et olete parim meeskond, kes teeb asja ära, hoolimata ees ootavatest takistustest. Vastutasuks pakume teie ärielu kolme tõenäoliselt kõige intensiivsemat kuud, mille kestel ümbritseb teid kirglik, rahvusvaheline ja kogenud meeskond ja hulk mentoreid ja partnereid,“ rääkis Alonso.

Startup Wise Guys (SWG) on juhtiv B2B tarkvarakiirendi Baltimaades ja Kesk- ning Ida-Euroopas. Kiirendis on osalenud 52 ettevõtet, mis teeb SWGst siinse piirkonna suurima investori. Läti kiirendi on loodud koostöös kohaliku telekomi- ja IT-ettevõttega Lattelecom.

Hetkel kuum