• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Alaealine FIE on maksuorjuses

  FIEks hakkamine võib taskud tühjaks teha.Foto: PantherMedia/Scanpix

  FIEks registreerunud 15aastane Saaremaa koolipoiss Timmo Koppel kasvatab loomi, unistades saada talupidajaks, kuid riik maksustas selle unistuse 128 euroga kuus, ehkki koolilapsel raha pole.

  Kuna koolilapsed on niigi ravikindlustatud, ei tulnud Koppeli pere selle pealegi, et poisil tuleb nüüd hakata kohe maksma sotsiaalmaksu, mis on 128,70 eurot kuus, kirjutab Maaleht.
  Poisi ema Silja Saare sõnul tuli maksuameti Kuressaare teenindusbüroo niigi palju vastu, et esialgu ajatas maksu tasumise, aga kogu see raha – igas kvartalis 386,10 eurot – tuleb tagantjärele maksta.
  Miks peab töötavate laste pealt sotsiaalmaksu maksma, kuna neil on niigi ravikindlustus, sellele on tähelepanu juhtinud ka köögiviljakasvatajad, kelle põldudel koolilapsed suviti töötavad. Maksu- ja tolliametist (EMTA) teatati aga Maalehele, et mingeid erisusi ei tehta, koolilapsed on riiklikult kindlustatud, kuna saavad meditsiinilisi teenuseid tarbida, kuid sotsiaalmaksu tasumisega lisanduvad täiendavad hüved – ajutise töövõimetuse hüvitis, tulevikus makstav pension.
  Maalehele teadaolevalt ei ole siiani veel ükski koolilaps, kes põldudel maasikaid korjab ja kelle eest tööandja sotsiaalmaksu maksab, kooliajal haiguslehte koos haigusrahaga küsinud. 
  Loe pikemalt Maalehest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA tööturu numbrid valmistasid pettumuse
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.