Äripäev • 20. juuli 2016 kell 9:19

Aeroflot peatas venemaalastele Türgi piletite müügi

Aeroflot peatas venemaalastele Türgi piletite müügi  Foto: epa

Vene lennukompanii Aeroflot peatas Venemaa kodanikele piletite müügi Türki, välismaalased saavad lennupileteid edasi osta telefonimüüjate vahendusel ja Šeremetjevo lennujaama kontorist, teatas lennufirma täna.

Täna hommikul teatas Aeroflot, et peatab seoses riikliku lennuameti otsusega Venemaa kodanikele piletite müügi Türki ning vahetab või kompenseerib Isntanbuli ja Antalyasse varem ostetud piletid, vahendas RIA Novosti.

Eesti välisministeerium soovitab olla Türgis seoses sagenenud rünnakute, kõrgenenud terroriohu ja poliitilise ebastabiilsusega väga tähelepanelik ja ettevaatlik, eriti suurlinnades nagu Ankara ja Istanbul.

Piletimüük Türki on Vene Föderatsiooni kodanike jaoks peatatud, Türgist tagasi suunduvatele reisidele müüakse pileteid endiselt, lisas lennufirma. Ka Aerofloti Türgi-piletite vahendajad on müügi sulgenud, vahendas uudisteagentuur.

Venemaa lennundusamet otsustas 16. juulist peatada nii Venemaa kui Türgi vedajate regulaarreisid Venemaalt Türki seoses riigis teravnenud sisepoliitilise olukorraga, lisades, et kummagi riigi lennufirmad jätkavad Venemaa kodanike Türgist kojutoomist.

Aeroflot jätab 26. juulist alles ühe lennu Moskvast Istanbuli (praegu lendab kaks korda päevas).

Piirangud on tingitud eelmisel reedel Türgis olnud sõjaväelise riigipöördekatse pärast. Vaatamata mässu mahasurumisele püsib riigis rahutu olukord.

Hetkel kuum