• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soomes avati toidujäätmetest roogi pakkuv restoran

  Soomes avati toidujäätmetest roogi pakkuv restoranFoto: Loopi koduleht

  Helsingi kesklinna lähedal, endise Lapinlahti haiglakompleksi alal, avati Soome esimene restoran, kus valmistatakse roogi toidujäätmetest, kirjutas Yle.

  Projekti From Waste to Taste raames restorani avanud Johanna Kohvakka ütles, et neil on lepingud S-ryhmä ja Ruohonjuuri kauplusteketiga ning veel mõne kauplusega, mis tarnivad restoranile toiduaineid, mis muidu läheksid prügisse.
  Kohvakka sõnul osalevad kauplused projektis suurima heameelega, sest tarbimistähtaja ületanud toiduained lähevad õige asja hüvanguks. Ka kaupluste jaoks on see kokkuhoid, sest nad ei pea maksma toidujäätmete veo eest biokütusetehastesse.
  Loopis valmistavad toitu elukutselised kokad, aga ametis on ka noori, immigrante ja pikaaegseid töötuid, kirjutas Yle.
  Projektis osalejaid innustab idee, et nende restoran võitleb ka kliima soojenemise vastu ja pakub lahendust toidujäätmete probleemile. Järgmisena on plaanis luua ka äpp, mis lihtsustaks tarbimisaja ületanud toiduainete tarbijani jõudmist.
  Iga aasta visatakse Soome kauplustes ära 12-14 kilo toiduaineid inimese kohta ning enamasti on äravisatavad toiduained igati söömiskõlblikud.
  Projekt From Waste to Taste sai toetust Euroopa Liidu sotsiaalfondist ning ühisrahastusega korjasid projekti vedajad kokku umbes 30 000 eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Tallinki reisijate arv enam kui kahekordistus
Laevafirma Tallink teatas, et vedas tänavu novembris 351 857 reisijat, mida on 121,6% võrra rohkem võrreldes eelmise aasta novembriga.
Laevafirma Tallink teatas, et vedas tänavu novembris 351 857 reisijat, mida on 121,6% võrra rohkem võrreldes eelmise aasta novembriga.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.