• OMX Baltic1,33%273,94
  • OMX Riga−0,11%871,18
  • OMX Tallinn2,32%1 749,54
  • OMX Vilnius0,09%1 058,76
  • S&P 5000,00%6 051,09
  • DOW 30−0,2%43 828,06
  • Nasdaq 0,12%19 926,72
  • FTSE 100−0,14%8 300,33
  • Nikkei 225−0,95%39 470,44
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,95
  • GBP/EUR0,00%1,2
  • EUR/RUB0,00%108,5
  • OMX Baltic1,33%273,94
  • OMX Riga−0,11%871,18
  • OMX Tallinn2,32%1 749,54
  • OMX Vilnius0,09%1 058,76
  • S&P 5000,00%6 051,09
  • DOW 30−0,2%43 828,06
  • Nasdaq 0,12%19 926,72
  • FTSE 100−0,14%8 300,33
  • Nikkei 225−0,95%39 470,44
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,95
  • GBP/EUR0,00%1,2
  • EUR/RUB0,00%108,5
  • 18.08.16, 14:03
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Soomes avati toidujäätmetest roogi pakkuv restoran

Helsingi kesklinna lähedal, endise Lapinlahti haiglakompleksi alal, avati Soome esimene restoran, kus valmistatakse roogi toidujäätmetest, kirjutas Yle.
Soomes avati toidujäätmetest roogi pakkuv restoran
  • Soomes avati toidujäätmetest roogi pakkuv restoran Foto: Loopi koduleht
Projekti From Waste to Taste raames restorani avanud Johanna Kohvakka ütles, et neil on lepingud S-ryhmä ja Ruohonjuuri kauplusteketiga ning veel mõne kauplusega, mis tarnivad restoranile toiduaineid, mis muidu läheksid prügisse.
Kohvakka sõnul osalevad kauplused projektis suurima heameelega, sest tarbimistähtaja ületanud toiduained lähevad õige asja hüvanguks. Ka kaupluste jaoks on see kokkuhoid, sest nad ei pea maksma toidujäätmete veo eest biokütusetehastesse.
Loopis valmistavad toitu elukutselised kokad, aga ametis on ka noori, immigrante ja pikaaegseid töötuid, kirjutas Yle.
Projektis osalejaid innustab idee, et nende restoran võitleb ka kliima soojenemise vastu ja pakub lahendust toidujäätmete probleemile. Järgmisena on plaanis luua ka äpp, mis lihtsustaks tarbimisaja ületanud toiduainete tarbijani jõudmist.
Iga aasta visatakse Soome kauplustes ära 12-14 kilo toiduaineid inimese kohta ning enamasti on äravisatavad toiduained igati söömiskõlblikud.
Projekt From Waste to Taste sai toetust Euroopa Liidu sotsiaalfondist ning ühisrahastusega korjasid projekti vedajad kokku umbes 30 000 eurot.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 09.12.24, 12:02
SEB: väikefirma vajab innovatsiooni, et murda välja mugavustsoonist
Miks väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted peaksid panustama rohkem innovatsiooni ja kuidas pank saab siin olla neile abiks, räägitakse värskes Äripäeva raadio saates.

Äripäeva TOPid

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele