Rovio sai miinusest välja

Vihased linnud punasel vaibal  Foto: Scanpix/Reuters
Sirje Rank • 24. august 2016 kell 12:00

Mobiilimänguga „Angry Birds“ tuntuks saanud Soome mängu- ja meelelahutusfirma Rovio jõudis aasta esimesel poolel jälle kasumisse, ehkki vihastest lindudest rääkiva multifilmi tulud veel täiel määral tulemuses ei kajastu.

Kuue kuu kokkuvõttes teeniti 5,7 miljonit eurot kasumit, käive kasvas enam kui 10 miljoni euro võrra 76,4 miljonile eurole. Läinud aasta samal perioodil oli Rovio kahjumis.

Mobiilimängu „Angry Birds“ edu on olnud raske korrata. Sel põhjusel on firmas viimastel aastatel olnud suured koondamised. Mais linastus aga Rovio suure riskiga tehtud film, mis võeti hästi vastu. Firma teatel on piletimüügist saadud 347 miljonit eurot, kuid suur osa sellest läheb filmi kaastootjatele. Siiski on filmi edu parandanud ka Rovio enda väljavaateid.

Film on kerkinud edetabelite tippu 52 riigis, kirjutas Kauppalehti. Filmi laiem levitamine DVD ja Blu-ray versioonis algas augustis.

Intervjuud suvel Tallinnas tehnoloogiakonverentsil osalenud Rovio endise turundusjuhi Peter Vesterbackaga saab lugeda siit

Hetkel kuum