• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa korruptsioonikütt peitis miljoneid eurosid Šveitsi pankades

  Venemaa korruptsioonivastase võitluse ameti juhi Dmitri Zahhartšenko kodust leiti 9 miljardit rubla (123 miljonit eurot).Foto: Komsomolskaja Pravda veebis

  Venemaa korruptsioonivastase võitluse ameti „T“ juhi, läinud nädala lõpul altkäemaksusüüdistusega vahistatud Dmitri Zahhartšenko pere Šveitsi pankade kontodelt avastati kokku umbes 300 miljonit eurot, vahendas Rosbalt.

  FSB käsutuses on dokumendid offshore-firmade kontodega, mis on Dmitri isa Viktor Zahhartšenko nimel. Kokku on selliseid kontosid kuus, peamiselt Rotschild Bankis ja Dresdner Banki Šveitsi harus. Igal arvel on 45 kuni 47 miljonit eurot, rääkis allikas.
  Allika sõnul selgitatakse praegu välja selle raha päritolu. „Selge on see, et nüüd käib jutt mitte ainult Nota-banki rahast,“ märkis allikas, pidades silmas läinud neljapäeval Zahhartšenko kodu läbiotsimisel leitud 9 miljardist rublast (123 miljonit eurot), mis arvatakse olevat pärit tegevuse lõpetanud Nota-bankist.
  Polkovniku auastmes korruptsioonikütt Zahhartšenko peeti kinni 9. septembril altkäemaksu võtmise ajal, tema elukohast avastati läbiotsimise käigus 9 miljardit rubla. Meedia andmetel on see osa 26 miljardist rublast, mis toimetati ebaseaduslikult välja eelmise aasta novembris litsentsist ilma jäänud Nota-bankist. Zahhartšenko olevat võtnud selle kõrvaletoimetatud raha justkui hoiule ühelt selle panga juhilt.
  Moskva linnakohtu määrusega mõisteti Zahhartšenko 10. septembril kuni 8. novembrini vahi alla. Kaitse pakkus süüaluse vabadusse laskmise eest 70 miljoni rublast kautsjonit (ligi miljon eurot) ning lubas vaidlustada tema vahi all hoidmise.
  Zahhartšenkole on esitatud ametiseisundi kuritarvitamise, altkäemaksu võtmise ja õigusemõistmise takistamise süüdistus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.