Alyona Stadnik • Andres Haabu • 16. september 2016 kell 12:30

Kaugel on megakeskuse T1 ehitus?

T1 kaubanduskeskuse ehitus Peterburi teel. Fotol Pro Kapitali juhatuse liige Allan Remmelkoor.  Foto: Andres Haabu

Äripäev uuris, kaugel on Pro Kapitali kaubanduskeskuse T1 valmimine, mida ehitab Merko Lasnamäe Peterburi tee algusesse. Pärast vahepealset viivitust on ehitusel taas hoog sees.

Praegu on T1 kaubanduskeskuse betoonkarkassist valmis umbes 40%, selgitas Pro Kapitali juhatuse liige Allan Remmelkoor.

Pro Kapital Grupi tütarettevõte Tallinna Moekombinaat sõlmis eelmise aasta juunis Merko Ehitusega ehitus- ja projekteerimislepingu Tallinnas Peterburi tee 2 asuva kaubandus- ja meelelahutuskeskuse rajamiseks. Keskuse ehitusmaksumus on 70 miljonit eurot ilma käibemaksuta.

Tallinna Moekombinaat emiteeris 1,2 miljoni eest uusi aktsiaid, et ehitust rahastada.

Ehitatava hoone brutomaht on ligikaudu 130 000 ruutmeetrit, sellest üle 52 000 ruutmeetri läheb üüripindade alla: kaubandus, toitlustus, kobarkino ja meelelahutus. Keskusesse tuleb üle 200 kaubanduspinna.

Maja katusele on kavas paigaldada vaateratas diameetriga 41 meetrit.

Kaubandus- ja meelelahutuskeskus T1 on osa uuest linnakeskusest, kuhu on planeeritud Tallinna Ühisterminal, Rail Baltica raudteesõlm ning uus Tallinna linnaväljak, mis piirneb uute äri- ja elamuhoonetega. Samuti on plaan, et  pikendatav 4. trammiliin ühendab kompleksi Tallinna lennujaamaga.

Ülemistel T1 kaubandus- ja meelelahutuskeskuse ehitusel.   Foto: Andres Haabu
Hetkel kuum