Äripäev • 27. september 2016 • 1 min
Jaga lugu:

Kersti Kaljulaid sai ettepaneku kandideerida presidendiks

Eesti esindaja Euroopa Kontrollikojas Kersti Kaljulaid  Foto: Andres Haabu

Riigikogu vanematekogu, kuhu kuuluvad riigikogu juhatuse liikmed ja fraktsioonide esimehed, tegi täna Eesti esindajale Euroopa Kontrollikojas Kersti Kaljulaiule ettepaneku kandideerida riigikogus presidendiks, kirjutas postimees.ee.

“Riigikogu vanematekogu ütles mulle, et on tekkinud reaalne võimalus, et kõik riigikogu fraktsioonid, kui ma olen nendega kohtunud ja vestelnud, tahavad mõelda sellele, kas mina võiksin olla konsensuskandidaat Eesti Vabariigi presidendi ametikohale,” rääkis Kaljulaid, kellega riigikogu esimees Eiki Nestor rääkis võimalikust kandideerimisest täna hommikul.Praegu pole veel selge, mitme allkirja ja häälega saab Kaljulaid riigikogus arvestada.

Nestor märkis, et võimalike kandidaatide nimesid oli täna laual palju, kuid ta helistas täna ainult ühele inimesele. «Ka ülejäänud olid head kandidaadid, aga välja lähme sellega, kelle puhul usume, et tal on kõige tugevam fraktsioonide toetus,» lausus Nestor.

Pikemalt loe Postimehest.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt