Pille Ivask • 29. september 2016 kell 15:00

Uuring: Brexit on ELi majanduskasvu suurim pidur

Suurbritannia lipp  Foto: epa

Austria majandusuuringute instituudi raportist selgub, et Brexit on Euroopa Liidu majanduskasvule kõige kahjulikum tegur, vahendab Bloomberg.

Uuringust selgub, et isegi Itaalia ja Portugali pankade kriis ei mõju majanduskasvule nii negatiivselt kui Suurbritannia lahkumine Euroopa Liidust.

Austria majandusuuringute instituudi analüütik ja raporti üks autoreid Stefan Ederer lausus, et Brexiti mõju saab olema peamiselt investeeringutele, mis hakkavad ilmselt vähenema. Raportis seisab, et Euroopa majanduskasv võib peatuda, kui maailmamajanduse olukord kehvemaks läheb.

Samuti märgitakse raportis, et Euroopas, seal hulgas Saksamaal ja Prantsusmaal, kasvab inimeste toetus populistlikele erakondadele. Selliste parteide väljaütlemised ning Brexiti küsimuse üle arutlemine võib samuti majandusele kahjuks tulla. Nii Prantsusmaal kui ka Saksamaal on järgmisel aastal valimised.  

Hetkel kuum