investor Toomas • 21 oktoober 2016
Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Investor Toomas: Microsofti strateegia töötab!

Microsofti tegevjuht Satya Nadella on suutnud firmale uue hoo sisse lükata
Microsofti tegevjuht Satya Nadella on suutnud firmale uue hoo sisse lükata  Foto: EPA

Eile hilisõhtul avaldas Microsoft kvartalitulemused, mis olid üle ootuste head. See annab mulle kindlust, et tegevjuhi Satya Nadella valitud strateegia töötab.

Microsoft teatas puhaskasumiks 76 senti aktsia kohta ja käibeks 22,33 miljardit dollarit. Wall Street ootas kasumiks aktsia kohta 68 senti ja käibeks 21,71 miljardit, selgus Thomson Reutersi andmetest. Mulle kui investorile annab see kindlust juurde, et Nadella suudab ettevõtte edukalt viia vanalt ärimudelilt üle kiirekasvulisele pilvetehnoloogia teenustele. 

Pöörane kasvuhoog

Microsofti pilvetehnoloogia platvormi Azure käive suurenes eelmises kvartalis hämmastavad 116 protsenti, 6,38 miljardi dollarini. Selline number näitab, et tehnoloogiahiiul on kasvuhoog sees ning uues valdkonnas tuntakse end hästi. Suudeti ületada isegi analüütikute ootusi, kes prognoosisid Azure’i käibeks 6,27 miljardit dollarit.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Seotud lood

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt