• Jaga lugu:

  SEB siseneb pensioni hinnasõtta

  SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhatuse esimees Indrek Holst.Foto: Meeli Küttim

  SEB toob konkurentide eeskujul turule uue, automaatselt juhitud pensionifondi.

  SEB teatas, et uuendab oma II samba tootepakkumist ja toob turule uue, automaatselt juhitud SEB energilise pensionifondi indeksi. Ühtlasi otsustas SEB langetada uue aasta algul konservatiivse pensionifondi valitsemistasu praeguselt 0,77 protsendilt 0,49 protsendile, mis on sama soodne kui uue, passiivselt juhitud fondi valitsemistasu.
  SEB elu- ja pensionikindlustuse juhatuse esimees Indrek Holst ütles, et uus, automaatselt juhitud ehk passiivne pensionifond järgib investeeringute tegemisel rahvusvahelisi turuindekseid ning aktsia- ja võlakirjainvesteeringute osakaal fondis jääb finantsturgudel toimuvatele arengutele vaatamata muutumatuks.
  „Uut fondi ootavad peamiselt teadlikud pensionikogujad. See sobib eelkõige kliendile, kes on investeerimisvaldkonnaga varasemalt kokku puutunud ja suudab riske ise hinnata. Samuti tunnevad uue fondi vastu rohkem huvi noored – kuna kogumisperiood on pikk, siis on neil aega vastavalt vajadusele liikuda aktiivselt ja passiivselt juhitud pensionifondide vahel. Ajaloos on olnud perioode, mil fondijuhtide tehtud investeerimisotsused on end paremini õigustanud, aga lähiajast leiab ka neid hetki, mil automaatselt juhitud fondid on olnud edukamad. Seega tuleb jätkuvalt meeles pidada investeerimise põhitõde – mineviku tootlus ei taga tuleviku tootlust ja leida enda jaoks sobivaima riskitasemega fond,” täiendas Holst.
  SEB uuringust selgus, et peaaegu iga teine Eesti pensionikoguja soovib enne pensionifondi valimist pidada nõu spetsialistiga. Ligi kaks kolmandikku eelistab, et nende pensionivara investeerivad fondijuhid. Samas ligi kümnendik ei pea vajalikuks oma pensioniraha aktiivset juhtimist, mistõttu otsustas SEB uuendada oma II samba tootepakkumist ja tuua turule uue, automaatselt juhitud SEB Energilise Pensionifondi Indeks.
  Septembris kirjutas Äripäev, kuidas pensioniturul on lahvatanud hinnasõda. Loodav pensiühistu Tuleva lubas tuua turule indeksfondidesse investeeriva pensionifondi ning alandada tasusid 0,55 protsendini. LHV juba suve hakul, et toob novembris turule koguni kaks indeksfondi, mille haldustasud on 0,39 protsenti. Septembris teatas turuliider Swedbank koguni kolmest muudatusest pensionifondides. Nimelt kaovad kõik III samba fondidesse sissemaksetega seotud kulud, II samba K1 fondi haldustasu langeb 0,29%-ni ja II samba fondivalikusse lisanduvad uued automaatselt juhitud soodsad ja mugavad elutsüklifondid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.