Äripäev • 16. detsember 2016 kell 21:01

Vaata, millal on riigipühad 2017. aastal

Kalender  Foto: Raul Mee

Uuel aastal jäävad pooled riigipühad, mille puhul ei pea tavaliselt töötama, nädalavahetusele.

Esmalt meenutuseks, millised on 2016. aasta viimased riigipühad ja lühendatud tööpäevad.

Riigipühad:

24. detsember – jõululaupäev (laupäev)25. detsember – esimene jõulupüha (pühapäev)26. detsember – teine jõulupüha (esmaspäev)

Lühendatud tööpäevad:

23. detsember (reede)31. detsember (laupäev)

Tööpäeva lühendatakse kolme tunni võrra alati enne uusaastat, Eesti Vabariigi aastapäeva, võidupüha ja jõululaupäeva. Tööandja peab lühendama nimetatud rahvuspühale või riigipühadele vahetult eelnevat tööpäeva. Näiteks kui töövahetus lõpeb reedel ja riigipüha on esmaspäeval, siis tööandja ei ole kohustatud reedest päeva kolme tunni võrra lühendama.

Kui töö iseloomust tulenevalt on tööandjal siiski vaja, et töötaja töötaks tavapärase arvu tunde, on seda võimalik teha poolte kokkuleppel. Sellisel juhul tuleks viidatud kolme tundi vaadelda ületunnitööna ja tasustada vastavalt kas vaba aja andmise või rahalise hüvitusega.

2017. aasta riigipühad ja vabad päevad

1. jaanuar – uusaasta (pühapäev)24. veebruar – iseseisvuspäev, Eesti Vabariigi aastapäev (reede)14. aprill - suur reede (reede)16. aprill - ülestõusmispühade 1. püha (pühapäev)1. mai – kevadpüha (esmaspäev)4. juuni - nelipühade 1. püha (pühapäev)23. juuni – võidupüha (reede)24. juuni – jaanipäev (laupäev)20. august – taasiseseisvumispäev (pühapäev)24. detsember – jõululaupäev (pühapäev)25. detsember – esimene jõulupüha (esmaspäev)26. detsember – teine jõulupüha (teisipäev)

Lühendatud tööpäevad 2017. aastal:

23. veebruar (neljapäev)22. juuni (neljapäev)23. detsember (laupäev)31. detsember (pühapäev)

Hetkel kuum