• Jaga lugu:

  Obama paiskas Trumpi energiapoliitika plaanid segamini

  NaftapuurtornFoto: EPA

  President Barack Obama samm blokeerida osa Arktikas nafta- ja maagaasitööstusest võib häirida tema järeltulija suuri energiaplaane.

  Donald Trump on valjuhäälselt kinnitanud fossiilkütuste tootmise suurendamise plaani valitsuse juhtimisel, kuid peale Obama teadaanet võib Trump sellest suu puhtaks pühkida. Obama otsus viib edaspidi tundlikes piirkondades naftapuurimise otsustamise kohtu pädevusse ning loob sellega potentsiaalse avalike suhete alase väljakutse Trumpile, vahendab CNBC. 
  Keskkonna huvigrupid ja Kongressi demokraatide leer julgustasid Obamat kasutama oma võimu ning ennetama maade liisingute väljaandmist tulevikus. Nad toovad välja, et seaduses puudub säte, mis võimaldaks uuel presidendil seaduse jõustumine tagasi pöörata. Suure tõenäosusega püüab Trump siiski otsust tühistada, kuid seisab seda tehes silmitsi õiguslike probleemidega, usub Indiana Ülikooli professor David Konisky. Ta lisas, et kohtul võib otsuse langetamine võtta aastaid ning tõenäoliselt jõuab vaidlus ülemkohtusse välja. 
  Konisky sõnul ei kiirusta ka Kongress seaduse muutmisega, kuna karmis Arktikas ning Atlandi vetes ei ole uute naftamaardlate leidmisega praegusi naftahindu arvestades kiire.
  Obama sõnul keelustas ta sealsete maade liisingute väljaandmise tulevikus eelkõige seetõttu, et võimalike lekete likvideerimine Arktikas on suur väljakutse, kuna bakterid lagundavad naftat arktilistes tingimustes tunduvalt aeglasemalt ning leke võiks kaasa tuua tohutu keskkonnakatastroofi. 
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nordecon ehitab 17 miljoni eest Ahtri tänavale büroohoone
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Kuidas väljuda õpilasfirma programmist päris firma omanikuna Samm-sammult: kuidas teha edukas äri
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Arvuti hakkab elektri asemel kasutama valgust
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.