• Jaga lugu:

  Gazprom loodab vaidluse ELiga lahendada trahvita

  Gazprom vaidleb Euroopa Liiduga alates 2012. aastast.Foto: Scanpix/Reuters

  Venemaa riiklik gaasihiid Gazprom esitas Euroopa Liidule oma ettepanekud 2012. aastast väldanud uurimise lõpetamiseks, mille fookuses on viis, kuidas Gazprom Euroopa turul oma gaasi müüb.

  EL on keskendunud kolmele teemale – lepingutingimustele, mis takistavad gaasi edasimüüki teistele riikidele, gaasitarnete sidumine torujuhtmete ehitusega ning põhjendamatult kõrge gaasi hinna kehtestamine Balti riikidele, Bulgaariale ja Poolale.
  Euroopa Komisjon kinnitas, et on Gazpromi ettepanekud kätte saanud ja asub nüüd hindama, kas need rahuldavad Euroopa Komisjoni välja toodud konkurentsiprobleemi vastavalt ELi seadustele. Siia hulka kuulub ka kommentaaride küsimine Gazpromi konkurentidelt.
  Gazpromi asedirektor Aleksandr Medvedev ütles, et firma on valmis arvestama Euroopa Liidu kriitikat, kus see on põhjendatud ja võimalik. Gazprom teatas, et loodab vaidluse lahenemist juba lähitulevikus, vahendas agentuur Reuters.
  Financial Times lisas, et kui Euroopa Komisjon Gazpromi pakutud ettepanekud heaks kiidab, võib energiahiid pääseda trahvita monopoolse positsiooni ärakasutamise eest. Igasugune kokkulepe testib omakorda seda, kui kaugele on ELi konkurentsiametnikud valmis minema ELi riikide kaitsel, mis suurel määral sõltuvad just Venemaa gaasist.
  Gazprom tarnib umbes kolmandiku ELis tarbitavast gaasist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Euroopa Liidu majanduskasv küündis üle 13 protsendi Eestis Euroopa kõrgeim inflatsioon
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.