Mait Kraun • 10 jaanuar 2017

FIFA tahab jalgpalli MMi muuta rahalehmaks

FIFA logo  Foto: EPA

Jalgpalli MMil osaleb alates 2026. aastast 32 meeskonna asemel 48 ning maailma jalgpalli juhtorgan FIFA loodab tänu sellele tõsta ürituse käivet 25 protsendi võrra, vahendab Bloomberg.

Järgmised kaks võistlust (2018. aastal Venemaal ja 2022. aastal Kataris) toimuvad veel 32 meeskonnaga.

Otsus tuleb aasta pärast seda, mil FIFA presidendiks valiti Gianni Infantino. Šveitslane lubas enne presidendiks saamist, et laiendab maailmameistrivõistlusi ning jagab alaliitudele rohkem raha. Enne teda oli FIFA pikaajaline president Sepp Blatter, kes eemaldati ametikohalt korruptsiooniskandaali tõttu.

Spordimaailma tähtsündmuse käive võiks tõusta 20 protsenti 6,5 miljardi dollarini, selgub FIFA analüüsist. 2018. aastal Venemaal toimuvate mängude pealt loodab FIFA teenida 5,5 miljardit dollarit tulu.

Tõsi, otsusel on ka miinused. Tõenäoliselt venib võistlus veidi pikemaks, mis tähendab, et tiheda graafikuga mängijad peaksid klubihooajale pühendumist vähendama. Lisaks sellele mõjutab see kogu turniiri „lõppkvaliteeti“, kirjutati FIFA dokumentides.

Hetkel kuum