Äripäev • 13 jaanuar 2017

Kallas loobus aseesimehe kohast

Siim Kallas kodus.  Foto: Eiko Kink

Hanno Pevkuri ettepanekul kinnitas Reformierakond täna aseesimeesteks Kaja Kallase, Jürgen Ligi ja Urmas Paeti.

Pevkur ütles, et valis aseesimehed neile juhatuse valimistel antud häälte järgi. "Nii Kaja, Jürgen kui ka Urmas on kõik väljapaistvad ja kogenud poliitikud, kes on alati liberaalsete väärtuste kaitsel väljas ning aitavad muuta Reformierakonda veelgi avatumaks,“ ütles Pevkur.

Valimistel sai enim hääli hoopis Siim Kallas, kuid Pevkuri sõnul loobus Kallas ise aseesimehe kohast. "Praegu tuleb talle soovida jõudu ja vastupidamist operatsioonist taastumisel,“ lausus Pevkur.

Pevkur tegi erakonna volikogule ettepaneku moodustada põhikirja muutmise juhtrühm, mis analüüsiks ja valmistaks ette võimalikud muudatused erakonna põhikirjas.

"Erakonna juhiks kandideerides tegin ettepaneku, et juhatus peaks olema laiapindsem. Samuti tuleks minu arvates üle vaadata erakonna volikogu moodustamise põhimõtted. Haldusreformi tulemusena muutub omavalitsuste arv ja seega tuleb tagada, et volikogus ei vähene meie liikmete esindatus piirkondadest," sõnas ta.

Hetkel kuum