Koit Brinkmann • 25. jaanuar 2017
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Kestavahetus päästab endiselt kriminaalkaristusest

Ida-Virumaa suurärimehe Nikolai Ossipenko firma N&V kontor Jõhvis.  Foto: Andras Kralla

Sageli kiirkorras tehtavate seadusemuudatuste valguses mõjub kurioosumina, et juba kolme aasta jooksul ei ole poliitikud ära lappinud seaduseauku, mis võimaldab juriidilisel isikul kestavahetamisega kriminaalkaristusest pääseda ning lisaks nõuda veel riigilt õigusabikulude hüvitamist.

Juba 2014. aasta jaanuaris juhtis riigikohus OÜ Räga ja Facio Ehituse OÜ kriminaalasja otsuses tähelepanu sellele, et seadusandja võimuses on luua õiguslik mehhanism, mis takistaks jagunemise, ühinemise või likvideerimise kasutamist süüteo toime pannud juriidilise isiku karistuse vältimiseks.

Seda artiklit näevad Äripäeva tellijad.
Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas