Koit Brinkmann • 25. jaanuar 2017 kell 4:00
Uudised
Ainult tellijale

Kestavahetus päästab endiselt kriminaalkaristusest

Ida-Virumaa suurärimehe Nikolai Ossipenko firma N&V kontor Jõhvis.  Foto: Andras Kralla

Sageli kiirkorras tehtavate seadusemuudatuste valguses mõjub kurioosumina, et juba kolme aasta jooksul ei ole poliitikud ära lappinud seaduseauku, mis võimaldab juriidilisel isikul kestavahetamisega kriminaalkaristusest pääseda ning lisaks nõuda veel riigilt õigusabikulude hüvitamist.

Juba 2014. aasta jaanuaris juhtis riigikohus OÜ Räga ja Facio Ehituse OÜ kriminaalasja otsuses tähelepanu sellele, et seadusandja võimuses on luua õiguslik mehhanism, mis takistaks jagunemise, ühinemise või likvideerimise kasutamist süüteo toime pannud juriidilise isiku karistuse vältimiseks.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum