Äripäev • 30 jaanuar 2017

Riigifirma keeldus Arsenali kinnistuid buumi tippajal müümast

Põhja-Tallinna keskus Arsenal avas enda uksed endises sõjatehases.  Foto: Raul Mee

AS Infortar tahtis kümne aasta eest E-Arsenali kinnistuid osta 84 miljoni krooniga, pakkudes nende eest üle 30 miljoni krooni alghinnast rohkem.

Enne kunagise sõjatööstusettevõtte E-Arsenali Kopli kinnistute 2011. aastal Riigi Kinnisvara ASile üleandmist korraldas kaitseministeeriumi haldusalasse kuulunud AS E-Arsenal 2007. aastal maatükile enampakkumise, paarikuise vahega kaks korda – aprillis ja juunis, kirjutab Ärileht. Kinnisvarabuumi tippajal tunti objektide vastu elavat huvi hoolimata isegi tol ajal märkimisväärselt krõbedast alghinnast – 50 miljonist Eesti kroonist ja suurim pakkumus ulatus toona 84 miljoni kroonini (u 5,4 miljonit eurot). Sellegipoolest tühistati nõukogu käsul mõlemad müügiprotsessid ja pakkumused lükati põhjendusteta tagasi.

Mõlemal korral tegi konkurentsitult kõrgeima pakkumuse laevafirma Tallinki suurosanik AS Infortar, kes otsis endale parajasti kontori- ja laoruume. „Tol korral ma veel mõtlesin, et huvitav, kes on see mees, kes suutis sellise mahu ja hinnaga protsessi seisma panna. Ja veel kahel korral! Ju me ei olnud ikka need „õiged võitjad”,” meenutas Infortari juht Ain Hanschmidt kümne aasta taguseid sündmusi.

Loe pikemalt Ärilehest.

Hetkel kuum