Äripäev • 24 märts 2017

Selgus põllumajanduse parim tippjuht

Kõljala Põllumajanduslik OÜ juht Tõnu Post (vasakul) valiti 2017. aasta põllumajandussektori silmapaisvaimaks tippjuhiks. Auhinna andis üle maaeluminister Tarmo Tamm.  Foto: Oleg Harchenko

Silmapaistavamaks põllumajanduse tippjuhiks valiti sel aastal Kõljala Põllumajanduslik OÜ juhataja Tõnu Post.

"On väga suur au saada kolleegide poolt tunnustatud, mistõttu olen ootamatu tähelepanu eest äärmiselt tänulik. Pikka aega põllumajandusega tegelenuna võin öelda, et tegu on sektoriga, kus edu tuleneb eelkõige ettevõttesisesest kuid ka ettevõtete vahelisest heast koostööst," ütles Tõnu Post pressiteate vahendusel.

Maaeluminister Tarmo Tammmeenutas, et Tõnu Post on Saaremaa suurima põllumajandusettevõtte juhina tunnustatud nii oma kodusaarel kui pälvinud muidki tiitleid – mõned aastad tagasi valiti ta ka Eesti aasta põllumeheks.

„Kuna Eesti põllumajanduse parem käekäik on selgelt seotud toodangu lisaväärtuse tõstmise ja ühistegevuse suurendamisega, on selle eest hingega seisev juht igati väärt esiletõstmist ning näitab tema stiili ja valitud tee õigsust ning laiemat väärtust,“ lisas maaeluminister.

Tõnu Posti autasustatakse skulptuuriga „Kuldne viljapea“, mille autor on skulptor Tiiu Kirsipuu.

Põllumajandussektori parim tippjuht valiti viiendat aastat järjest ja avalikustati konverentsil „Põllumees kui tippjuht“.

Põllumajandussektori tippjuhi tiitli on eelnevatel aastatel pälvinud: 

2016 – OÜ Avispeamees juht Jaak Läänemets

2015 – OÜ Estonia tegevjuht Ain Aasa

2014 – OÜ Kehtna Mõisa juht Märt Riisenberg

2013 – OÜ Voore Farm juht Indrek Klammer

Põllumajandussektori tippjuht 2017 valimiskomisjoni kuulusid tänavu põllumeeste ühistu KEVILI juhataja Meelis Annus, Swedbank Eesti põllumajandussektori juht Brit Padjus, OÜ Estonia tegevjuht Ain Aasa, Maaülikooli kuratooriumi esimees Madis Ajaots, Viru Lihaühistu juhatuse esimees Einar Jakobi, Baltic Agro AS arendusdirektor Margus Ameerikas, OÜ Avispeamees juht Jaak Läämemets ja Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli direktori asetäitja Riho Kala.

Hetkel kuum