Äripäev • 19. aprill 2017 kell 5:48

Itaalia poliitiku must raha käis läbi Danske Eesti

Itaalias kohtu all olev poliitik pesi oma musta raha Danske Eesti kaudu.  Foto: PantherMedia/Scanpix

Itaalias Milanos käib kohtuprotsess parlamendiliikme Luca Volonte üle, keda süüdistatakse korruptsioonis ehk selles, et ta sai Aserbaidžaanist raha, mille vastu tegi riigile sobivat poliitikat ja lobi inimõigustele keskendunud Euroopa Nõukogu Parlamentaarses Assamblees (ENPA), kirjutab Postimees.

Juhtumil on otsene side Eestiga, sest süüdistuse järgi tehti Volontega seotud fondi Novae Terra arvetele Eestist aastatel 2012-2014 neli ülekannet kokku summas 2,17 miljonit eurot, mis tulid Danske Panga Eesti filiaalis registreeritud pangakontodelt, kirjutab Postimees.

Eestist ülekanded teinud firmad Metastar Invest LLP, LCM Alliance LLP, Polux Management ja Hilux Services LP on registreeritud Ühendkuningriigis ning info nende omanikest jookseb liiva maksuparadiisides Marshalli saartel, Belize’il ja Briti Neitsisaartel.

Volonted Itaalias süüdistav prokurör väidab, et Eesti pankade kaudu liikunud summa suurusjärk on miljard dollarit.

Loe põhjalikumalt tänasest Postimehest.

Hetkel kuum