Äripäev • 8. mai 2017 kell 6:33

Nortal tegi USAs suure tehingu

Nortali juhatuse liikme Oleg Shvaikovsky  Foto: Raul Mee

IT-firma Nortal laiendas oma tegevust Põhja-Ameerikasse. Ettevõte hakkab seal välja töötama ühele kohalikule telekomifirmale e-kaubanduse lahendust.

Nortali juhatuse liikme Oleg Shvaikovsky sõnul on tegu Nortali jaoks vaieldamatult kõige mastaapsema projektiga e-kaubanduse valdkonnas, „On põnev ja vastutusrikas väljakutse luua terviklik ja kõikehõlmav e-kaubanduse lahendus Põhja-Ameerika ühele suuremale telekomifirmale, mis hakkab teenindama iga-aastaselt umbes 100 miljonit lõppkasutajat,“ teatas Shvaikovsky pressiteate vahendusel.

Nortal on varem teinud e-kaubanduse projekte nii Eestis kui ka Kanadas, Hollandis, Soomes, Leedus, Lätis ja Põhjamaades.

Nortal tegutseb täna ligikaudu 20 turul, teostades ärikriitilisi ja suure ühiskondliku mõjuga projekte Euroopas, Lähis-Idas, Aafrikas ning Põhja-Ameerikas. Ettevõtte 13 kontorit asuvad kaheksas riigis, peakontor asub Tallinnas.

Möödunud aastal ühines Nortal Põhja-Euroopa strateegia- ja tehnoloogiaettevõttega B2B turunduse ja müügi ettevõttega Element, mille tulemusel lisandus Nortali teenuseportfelli uus teenusekontseptsioon ja ärisuund Revenue Science. Teenus baseerub suurandmete teaduspõhisel süvaanalüüsil, eesmärgiga leida pudelikaelad ettevõtte protsessides ja kasvatada äri.

Revenue Science teenusekontseptsiooni on Shvaikovsky sõnul kokku põimitud ettevõtte ja ekspertide aastatepikkune kogemus ja teadmised suurandmetest, andmekaevest ja süvaanalüütikast, müügist ja turundusest e-kanalites, andmekaitsest ning kasutajakogemuse disainist.

USA klient üks turu suurim

Postimees kirjutab, et Nortal ei tohi oma USA kliendi nime paljastada, kuid tegu pidavat olema ühega kolmest USA suurimast mobiiliopetaatorist. Partnerid lõid käed detsembris ja mõni nädal tagasi avas Nortal USAs omanimelise tütarettevõtte ning asus sealset meeskonda kokku panema. Leping kestab kaks aastat ja hind jääb kümnete miljonite dollarite kanti. Loe pikemalt Postimehest.

Hetkel kuum