Äripäev • 9. mai 2017 • 2 min
Jaga lugu:

Parimad ettevõtluse edendajad on Ettevõtlusküla ja Tech Sisters

Tech Sistersi kohtumine TransferWise'i kontoris.  Foto: Raul Mee

Euroopa Ettevõtluse Edendamise Auhinna 2017 Eesti eelvooru võitjaiks osutusid Ettevõtlusküla, mis tutvustab läbi rollimängude lastele ja noortele ettevõtluse ja majanduse baasteadmisi, ning naiste ja tüdrukute seas IT-valdkonna populariseerimisega tegelev Tech Sisters, teatas majandusministeerium.

Ettevõtlusküla tegevjuht Evelin Rätsep selgitas, et Ettevõtluskülas matkivad mängijad võimalikult elutruult ettevõtluses ettetulevaid olukordi kaasmängijatega läbirääkimisi pidades ning kohapeal lahendusi mõeldes. „Mängu kõige olulisem mõju on ettevõtluse suhtes positiivse hoiaku loomine. Usume, et igas inimeses on olemas ettevõtlik algataja,“ ütles Rätsep.

Tech Sistersi eestvedaja Mari-Liis Lind sõnas, et Tech Sisters innustab ja julgustab naisi ja tüdrukuid astuma oma mugavustsoonist välja. „Korraldame naistele IT-teemadega seotud õpitubasid ja julgustame neid ise edasi õppima ja omavahel kogemusi jagama. Digitaalne kirjaoskus suurendab võimalust end tööturul edukalt rakendada ja liikuda IT-teenuste tarbijast loojaks,“ kommenteeris ta.

Euroopa Ettevõtluse Edendamise Auhinna 2017 Eesti eelvooru žürii esimees on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu asekantsler Viljar Lubi, žüriisse kuuluvad Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts, EBSi professor Tiit Elenurm, EASi juhatuse esimees Alo Ivask, rahandusministeeriumi regionaalala asekantsler Kaia Sarnet ning Teenusmajanduse Koja tegevjuht Evelyn Sepp.

Euroopa Ettevõtluse Edendamise Auhinna 2017 Eesti eelvoorule järgneb üle-euroopaline voor, mis toimub sel aastal Eestis, täpsemalt Eesti Euroopa Liidu eesistumise raames 22.–24. novembrini toimuva Euroopa väikeste ja keskmiste ettevõtete (VKE) esindajate kohtumise SME Assembly ajal.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt