• OMX Baltic0,07%300,58
  • OMX Riga0,97%888,53
  • OMX Tallinn0,1%2 058,29
  • OMX Vilnius0,04%1 198,54
  • S&P 5001,11%6 092,18
  • DOW 301,19%43 089,02
  • Nasdaq 1,43%19 912,53
  • FTSE 1000,01%8 758,99
  • Nikkei 225−0,1%38 752,34
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,86
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%90,87
  • OMX Baltic0,07%300,58
  • OMX Riga0,97%888,53
  • OMX Tallinn0,1%2 058,29
  • OMX Vilnius0,04%1 198,54
  • S&P 5001,11%6 092,18
  • DOW 301,19%43 089,02
  • Nasdaq 1,43%19 912,53
  • FTSE 1000,01%8 758,99
  • Nikkei 225−0,1%38 752,34
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,86
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%90,87
  • 18.05.17, 15:30
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Restoranitest: Talleke ja Pullike vallutab Tallinna

Õismäelt alguse saanud pubikett on laienenud Stroomi keskusesse, Lasnamäele, Ülemistesse, Viimsisse ja Kakumäele.
Talleke ja Pullike eirab toidutrende ja hoiab oma joont.
  • Talleke ja Pullike eirab toidutrende ja hoiab oma joont.
  • Foto: Raul Mee
Sellest võib järeldada vaid üht – pakutav meeldib inimestele, tallinlased on Tallekese ja Pullikese omaks võtnud. Õismäe Talleke on vana tuttav, nüüd käisin tutvust tegemas ka tema noorema vennaga Kakumäel.
Meedias on Talleke ja Pullike kuulsaks saanud aga mitte niivõrd maitsva toidu, kui oma tulekahjudega. Võib-olla tuleb see asjaolust, et restoranis valmib suurem osa roogadest lahtisel tulel: suitsumaitse oli isegi tallepelmeenidel, steigist rääkimata.
Talleke ja Pullike Kakumäel
Punktid: 19Toit-jook: 9Teenindus: 7Interjöör: 3
Aadress: Kakumäe tee 42, TallinnTelefon: 5880 5315Avatud: 12-00Pearoogade hinnavahemik: 7-22,80 eurotOmanik: Kakumäe Toitlustus OÜ
www.facebook.com/tallekejapullike
Loe teisi restoraniteste www.aripaev.ee/restoranitest
Tallekese ja Pullikese näol on tegemist väga isepäise ettevõtmisega, mis eirab nii trende kui ka seda, mida heaks maitseks peetakse. Menüü on pikk kui romaan ja kirju kui pühademuna ning kubiseb grammatikavigadest. Teenindus võib olla hea, aga on mõnikord kohutav. Ühe kindla kontseptsiooni asemel on kokku segatud ameerikalik steakhouse.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Kulinaariamaailmas talitab Talleke ja Pullike kui riik riigis: ise teen reeglid, ise nende järgi ka tegutsen. Tundub, et edukalt. Maitsvalt igatahes. Sotsiaalmeedia arvustused jagunevad kaheks: ühed kiidavad taevani, teised kiruvad maapõhja. Vahepealne hoiak, see igieestlaslik “enam-vähem” siinjuures puudub.
Lihaküpsetuse meistriklass
Kakumäe Talleke ja Pullike seadis end juba tükk aega tagasi sisse kunagise Kapten Flindi tare-tarekesse. Mingeid muudatusi sealses merelises sisekujunduses pole tehtud, endiselt on tunne, nagu viibiks vanas purjelaevas. Maiseid elukaid esindab vaid kuketopis rummivaadil.
Menüü on aga vägagi maine: liha, liha ja eelkõige liha. Pelmeenidena, kotlettidena, vorstina, steigina, ribipraena, fileena. Eesti siga, kuulus must ibeeria siga, üheks parimaks lihaveiseks klassifitseeruv angus, kana, part, tallekesed ja pullikesed nagunii. Pea kõikide liharoogade ümber hõljub kerge suitsuaroom annab tunnistust ehedast tulest. Menüüs on märgitud ka valmistusviisid: steigid valmivad Hispaaniast pärit Josperi söeahjus, mitmes roas on liha enne grillile või söeahju jõudmist läbinud vaakumküpsetuse etapi. Kõhklemata võin Tallekest ja Pullikest soovitada kõigile veendunud lihasööjatele – olgu tegemist kana, pardi, sea või veisega, kõik on oskuslikult valmistatud ja maitsvad.
Menüüs on ka mereanni- ja kalaroogasid, kuid minu kogemuse järgi ei suuda need lihaga konkureerida. Mis on ka mõistetav söögikohas, mis on end nimetanud maailma populaarsemate lihaloomade järgi.
Mitmed road tuuakse lauale kasepuust alusele sobitatud säriseval malmpannil. Kõigepealt pelmeenid, mida kattis paks koore-juustukaste, siis lõhepraad, samuti koore-juustukatte all. Kuum pann ei lase toidul jahtuda ja annab aega pikemalt mõnulemiseks.
Veinikaart annab samuti mõnulemiseks oma panuse: veinivalik, sealhulgas ka klaasiga pakutavate oma, on keskmisest rikkalikum, pealegi leidub nende hulgas selliseid, mida mujal eriti ei kohta, näiteks Hispaania Montsanti piirkonnast pärinev täidlane punavein.

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 23 p 3 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele