• Jaga lugu:

  Ritsu AS suurendas tänu ekspordile käivet poole võrra

  Puitmaja.

  Puitehitisi tootev Ritsu AS tõstis müügitulu poole võrra ning vähendas kahjumit. Kasv tuli suuresti ekspordi arvelt.

  Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et kokkupandavate puitehitiste tootja Ritsu AS suurendas 2016. aastal müügitulu 47 protsendi võrra 4,01 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga). Ärikahjum ulatus aga 104 108 euroni. Tõsi, võrreldes 2015. aastaga vähenes kahjum 31 449 euro võrra.
  Ettevõte suurendas töötajate arvu 2 võrra ning keskmiselt töötas firmas 2016. aastal 72 inimest. Käive töötaja kohta kasvas 43 protsenti 55 673 euroni. Keskmine brutotasu tõusis aga 9 protsenti 846,4 euroni kuus. Juhatuse ja nõukogu liikmetele maksti tasusid kokku 39 679 eurot.
   
  Ettevõtte kogukäibest moodustab puidutöötlemine 75,1 protsenti, metallitööstus 11,5 protsenti ja muude teenuste ja kaupade müük 13,4 protsenti. „Suurenenud on müük väljapoole Eestit ja eksport moodustas kogukäibest 66 protsenti. 2015. aastal oli see näitaja 60 protsenti,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes.
  Ettevõtte suurimad välispartnerid käibe osakaalu poolest asuvad Norras (20,9 protsenti), Saksamaal (12,1 protsenti) ja Prantsusmaal (8,3 protsenti).
  „2017. aastal jätkab ettevõte tegevust puitmajade tootmise ja ehituse valdkonnas. Tegeletakse müügivõrgu arendamise ja olemasolevate klientide teenindamisega,“ seisis aruandes.
  Ettevõtte ainuomanik on Ants Randmaa. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal ta firmast dividende ei võtnud.
  Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.