Äripäev • 18. juuli 2017 kell 7:27

Eestlaste Ha Serv omandas Soome puidutootja

Termopuittoodete valmistaja Suomen Lämpöpuu.  Foto: Ha Serv

Puidutööstusfirma Ha Serv omandas termopuittoodetele spetsialiseerunud ettevõtte Suomen Lämpöpuu Oy, teatas Ha Serv.

Ettevõtte tegevjuhi Marko Kevvai sõnul on plaan termopuittoodete turul kiiremini laieneda ning kahe ettevõtte liitmine oli selleks suurepärane võimalus. "Sedasi avardame oma geograafilist haaret, kliendibaasi ning tooteportfelli," ütles Kevvai. "Olime Suomen Lämpöpuust teadlikud juba aastaid, nüüd annab selle ülevõtmine ja koostöö meile võimaluse pakkuda klientidele uusi ja innovaatilisi tooteid."

Suomen Lämpöpuu on Soomes tegutsev terrassi- ja muude termopuittoodete tootmisele ning ekspordile keskendunud ettevõte, mis asutati 1999. aastal. Ettevõtte käive on üle 6 miljoni euro aastas, 30 töötajaga tootmisüksus asub Soomes Teuvas.

Eelmise aasta veebruarist on Ha Servi omanik erakapitalifond Livonia Partners, kes investeerib Balti riikides tegutsevatesse keskmise suurusega arenevatesse ettevõtetesse. Ha Serv oli fondi esimene investeering, praegu on portfellis neli firmat. Ha Serv teenindab kliente üle 25 riigis ning ettevõtte müügitulu on üle 20 miljoni euro aastas.

„Investeeringuga siseneb Ha Serv uude kasvufaasi,“ ütles Livonia asutajaliige Kaido Veske kommentaariks.

Hetkel kuum