Äripäev • 26. juuli 2017 kell 7:00

Riigi palgapakkumine tegi IT-spetsialistidele nalja

Palgapakkumine ajas naerma  Foto: PantherMedia/Scanpix

Rahandusministeeriumi infotehnoloogiakeskus (RMIT) otsis töökuulutuste portaalide vahendusel uut töötajat IT administraatori töökohale, kus pika kirjeldusega töökohale suunduvat töötajat oleks oodanud 1000-eurone brutopalk ehk töötaja pangakontole oleks igakuiselt hakanud laekunud veidi üle 800 euro, kirjutas tehnoloogiaportaal Geenius.

Töökuulutuses väljatoodud palganumber tekitas sotsiaalmeedias elava arutelu, kus leiti üheselt, et 1000-eurone brutopalk ei ole antud ametikohale vastav ning seda peeti isegi naljaks.

"Töökuulutuse järgi tundub mulle, et otsitakse n-ö tavalist itipoissi, kes käib töötajate muresid kuulamas, arvutitele restarte tegemas ja aeg-ajalt saab ka mõne hankega kuidagi abiks olla," kirjeldas tuntud IT-ettevõttes töötav programmeerija Ain (nimi muudetud toim.). Aastate jooksul mitmetes firmades töötanud programmeerija leiab, et sellise töökoha puhul algaks õiglane tasu 1500 eurost (bruto) ja küündib kuskil 1800 euro (bruto) kanti.

RMIT direktori Margus Noormaa sõnul konkurss ebaõnnestus ja IT administraatori otsinguid pikendatakse

Loe pikemalt portaalist Geenius.

Hetkel kuum