Äripäev • 14 august 2017

Raudtee kaubaveomahu langus hakkab peatuma

Nii kaupade kui ka reisijate veo maht on hakanud suurenema.  Foto: Raul Mee

Esimese seitsme kuu tulemused näitavad, et kaubaveomaht Eesti Raudtee taristul on stabiliseerumas. Juunis ja juulis veeti kaupu juba rohkem kui mullu, teatas Eesti Raudtee.

Seitsme kuuga veeti Eesti Raudtee taristul kaupu kokku 7,1 miljonit tonni, mida on möödunud aastaga võrreldes 4,7 protsenti vähem. Juuli kaubaveomaht oli 856 000 tonni, mida on 7,5 protsenti rohkem kui mullu samal ajal.

"Viimaste kuude positiivne trend lubab meil eeldada, et kaubaveo maht meie taristul on stabiliseerumas ning et selle aasta maht jääb ligilähedaselt möödunud aasta tasemele," ütles Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee. "Teeme aktiivselt koostööd nii meie nii olemasolevate kui ka uute klientidega ja tegeleme pidevalt uute projektidega, et kaubamahtu suurendada."

Reisijatevedu Eesti Raudtee taristul jätkuvalt kasvab. Selle aasta seitsme kuuga on veetud 4,2 miljonit reisijat, mida on 5,6 protsenti rohkem kui möödunul aastal. Juuli reisijateveo maht oli 582 100 reisijat, mida on 4,1 protsenti mullusest enam.

"Reisijate arv on viimastel aastatel kasvanud stabiilselt viie protsendi ringis ning meie raudtee renoveerimise- ja arendusprojektide tulemusel on seda kasvutrendi ka järgnevatel aastatel võimalik kindlasti hoida ja suurendada," lisas Laidvee.

 

Hetkel kuum