Äripäev • 12. oktoober 2017 kell 8:12

Sulev Loo toob Eestisse aserite naftafirma

Sulev Loo toob Eestisse aserite naftafirma SOCAR esinduse.  Foto: Vallo Kruuser, Ekspress Meedia

Viimati Eesti Raudteed juhtinud Sulev Loo toob Eestisse aserite naftafirma, kirjutas Eesti Päevaleht.

Päevalehe teatel seab Aserbaidžaani riikliku naftakontserni SOCAR tütarfirma, naftatoodanguga rahvusvaheliselt kauplev SOCAR Trading, end peagi sisse Rotermanni kvartalis. Samuti otsitakse äsja loodud osaühingusse Socar Trading Services Tallinn raamatupidajaid ja IT-spetsialiste. Firma asutaja ja eeldatavasti ka selle tulevane juht on kevadel Eesti Raudtee peadirektori kohalt lahkunud Sulev Loo.

Loole on naftakauplemisäri väga tuttav valdkond - ta on aastaid juhtinud maailma ühe suurema kütusekaupleja Gunvor Groupi Tallinnas asuvat tütarfirmat Tarcona ASi (nüüdse nimega Gunvor Services), mis tegeleb logistika, raamatupidamise, vastavuskontrolli ja IT-süsteemidega.

Nüüd alustas Loo aserite SOCARile Tallinnasse kontori ülesehitamist. Šveitsis asuva peakontoriga SOCAR Tradingu mullune käive oli 25 miljardit dollarit ja maailmaturule müüdi 50 miljonit tonni naftatooteid, millest 21 miljonit tonni on Aserbaidžaani nafta.

Tegemist on tublit palka maksva valdkonnaga: Sulev Loo endine tööandja Tarcona on aastaid Äripäeva palga-TOPi tipust, keskmine palk seal on umbes 4000 eurot.

Hetkel kuum