Äripäev • 18. oktoober 2017
Jaga lugu:

Uus ärisuund suurendas Tallinna Sadama tulu

Tallinna sadam.  Foto: Andres Haabu

Tallinna Sadama üheksa kuu kaubamaht oli 14,3 miljonit tonni ning reisijate arv 8,22 miljonit, kontserni tulud suurenesid eelkõige tänu parvlaevaliiklusele.

Üheksa kuu kokkuvõttes liikus läbi Tallinna Sadama sadamate 14,3 miljonit tonni kaupa, mis oli võrreldes eelmise aasta sama ajaga 9% ehk 1,4 miljoni tonni võrra väiksem tulemus, teatas ettevõte. Vähenemise taga on vedellasti kahanemine, samas kui teiste lastiliikide mahud  kasvasid.

Üheksa kuuga suurenes sadamates teenindatud reisijate arv eelmise aastaga võrreldes 340 000 inimese ehk 4 % võrra 8,22 miljoni reisijani. Eelkõige kasvas reisijate arv kruiisilaevadel ja Tallinna-Helsingi liinil. Mandri ja suursaarte vahelises reisijateveos teenindas Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad üheksa kuuga kokku 1,8 miljonit reisijat ja ligi 750 000 sõidukit.  

Üheksa kuu kokkuvõttes kasvasid Tallinna Sadama grupi tulud 22,2 miljonit euro ehk 29% võrra 99,1 miljoni euroni. Kontserni tulude kasvu suurim tõuge tuli parvlaevaliiklusest, mis on lisandunud uus ärivaldkond. Võrreldes aasta varasemaga suurenes nimetatud perioodi ärikasum 0,4 miljoni euro ehk 1% võrra 39,7 miljoni euroni.

Tallinna Sadama kontserni kuuluvad lisaks emaettevõttele veel tütarettevõtted TS Energia, TS Shipping ja TS Laevad.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum