• Jaga lugu:

  Läänemaal tegutses ebaseaduslik tapamaja

  Läänemaal tegutses ebaseaduslik tapamaja, mis avastati vihje peale.Foto: Veiko Tõkman

  Veterinaar- ja Toiduameti ametnikud leidsid koos politseinikega Läänemaal Vatlas tegutsenud ebaseadusliku tapamaja, kus tapeti lambaid ja veiseid. Tapamaja tegevus lõpetati.

  „Tapamaja tegutses Vatla külas mahajäetud sigalakompleksis, kus kunagi oli küll tapamaja, kuid see ei vastanud nõuetele ning lõpetas tegevuse juba 2010. aastal,“ ütles Veterinaar- ja Toiduameti Raplamaa- ja Läänemaa veterinaarkeskuse juhataja Aavo Lumi.
  Ebaseaduslik tapamaja avastati vihje peale.
  Kiirelt õnnestus tuvastada tapamaja omanik, kes oli koostööaldis ning likvideeris oma ebaseadusliku tegevuse.
  Toidu käitlemise eest tegevusloata ettevõttes võib karistada väärteomenetluses rahatrahviga kuni 3200 eurot, kriminaalmenetluses süüdi tunnistamisel võib füüsilist isikut oodata rahaline karistus või kuni kolmeaastane vangistus ning juriidilist isikut rahatrahv kuni 32 000 eurot.
  Mida ütleb seadus?
  Toidu osas kehtib üldpõhimõte, et toit peab olema tervisele ohutu ja vastama nõuetele. Liha puhul tähendab see seda, et loomad, kellelt liha pärineb, peavad olema tapetud tegevusloaga tapamajas. Tegevusloaga tapamajas on loodud liha nõuetekohaselt käitlemise tingimused.
  Lubatud on loomade tapmine isiklikuks tarbeks, kuid ka oma tarbeks veist tappes tuleb volitatud veterinaararsti teavitada. Erandid on lubatud väikeses koguses kodulindude ja jäneseliste ning kütitud ulukite liha puhul.
  Kui eraisik tahab omakasvatud veise liha müüa, tuleb tal lasta loom tappa tegevusloaga tapamajas. Eestis on 29 tegevusloaga tapamaja, kus on võimalik veiseid tappa ja 20 tegevusloaga tapamaja lammaste tapmiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Äripäeva TOPi võitja käibest kadus pea pool: kriisiaasta oli nagu äratuskell! Valmistuvad buumiks, palkavad 100 töötajat
Laevaehitusfirma LTH-Baasi käive vajus läinud aastal pea poole võrra, ka kasum vähenes võimsa tempoga. "
Laevaehitusfirma LTH-Baasi käive vajus läinud aastal pea poole võrra, ka kasum vähenes võimsa tempoga. "