• Jaga lugu:

  Riik võttis kütusefirmast kopsakaid dividende

  Eesti Vedelkütusevaru Agentuuri juhatuse liige Priit EnokFoto: Raul Mee

  Eesti kütusevarude eest vastutava Eesti Vedelkütusevaru Agentuur ASi käive langes mullu lausa 66 protsenti ning firma sattus kahjumisse. Sellegipoolest võttis riik ettevõttest kopsakaid dividende.

  Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et vedelike ja gaaside ladustamisega tegeleva Eesti Vedelkütusevaru Agentuuri müügitulu langes mullu 66 protsenti, 4,55 miljoni euroni. Ärikahjum ulatus 47 595 euroni, veel 2015. aastal teeniti 1,33 miljonit eurot kasumit.
  Mullu töötas firmas keskmiselt kolm inimest, nii nagu ka aasta varem. Käive töötaja kohta langes 66 protsenti, 1,52 miljoni euroni. Keskmine brutotasu langes protsendi võrra, 3817 euroni kuus.
  Ettevõte on Eesti Vabariigilie strateegiliselt oluline äriühing, mille ülesandeks on Eesti vedelkütusevaru moodustamine ja haldamine ning selle uuendamine.

  Unknown body type: x-im/content-part infopank

  „Eestisse imporditud vedelkütuse siseriiklik tarbimine ületas 2016. aastal 1,2 miljoni kuupmeetri taseme. Kütusehinnad tanklas tõusid aasta jooksul üle 10 protsendi,“ kirjutas firma oma tegevusaruandes. Ettevõte lisas, et tarbijad on pidanud harjuma hüplike tanklahindadega.
  Selle majandusaasta (2017) eesmärkideks on hoiulepingute efektiivne uuendamine, kütuse roteerimisega jätkamine, varude tasemete omavaheline tasakaalustamine ja erinevate organisatsioonide töös osalemine.
  Ettevõtte omanik on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium. Eelmisel aastal võttis riik firmast dividende 1,16 miljonit eurot. 2015. aastal võeti ettevõttest 600 000 eurot dividende.
  Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.