GoBus saigi Tartu liinilepingu

09. jaanuar 2018, 11:50
GoBusi buss
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180109/NEWS/180109733/AR/0/AR-180109733.jpg
Ainult tellijale

Aastajagu kestnud vaidluste saaga Tartu linnaliinide tulevase operaatori üle sai esmaspäeval lõpu, kui riigikohus jättis hanketulemusega rahulolematute bussifirmade kaebuse menetlusse võtmata ja GoBusi bussihanke võitjaks.

Riigikohus jättis menetlemata Eesti Bussi ja Hansa Bussiliinide kaebuse Tartu linnavalitsuse otsusele kinnitada GoBus Tartu avalike bussiliinide operaatoriks 2019.–2029. aastal. Tartu bussihankeleping oli väärt leping, mille eest võidelda, sest ligi saja miljoni euro suuruse hankega otsiti Tartusse uut bussiliikluse pidajat, kes peaks alustama Tartus 64 uhiuue gaasibussiga 2019. aasta 1. juulil.

Konkurendid üritasid GoBusi pakkumisest lahti saata väitega, et firma tegi selgelt alapakkumuse – sellise hinnaga pole nende hinnangul võimalik teenust pakkuda. Kohtudokumentidest selgub, et kui Eesti Bussil oli esimese aasta eeldatav hinnapakkumine 7,3 ja Hansa Bussiliinidel 7,4 miljonit eurot, siis GoBusil oli see vaid 6,6 miljonit eurot.

Ringkonnakohus seda uskuma ei jäänud. "Tutvudes GoBusi, Eesti Bussi ja Hansa Bussiliinide pakkumustega, leidis ringkonnakohus, et puudub alus pidada GoBusi oma teistest silmatorkavalt erinevaks. Ringkonnakohus märkis, et GoBusi pakkumuse mitu kulurida jääb hinna poolest kaebajate maksumuste vahele,“ seisis kohtuotsuses.

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak ütles Tartu Postimehele, et leping allkirjastatakse digitaalselt niipea, kui Go Bus on esitanud miljoni euro suuruse tagasivõtmatu garantiikirja lepingu tagamiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. January 2018, 11:50

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing