Kristjan Pruul • 9. jaanuar 2018
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

GoBus saigi Tartu liinilepingu

GoBusi buss
GoBusi buss  Foto: Andres Haabu

Aastajagu kestnud vaidluste saaga Tartu linnaliinide tulevase operaatori üle sai esmaspäeval lõpu, kui riigikohus jättis hanketulemusega rahulolematute bussifirmade kaebuse menetlusse võtmata ja GoBusi bussihanke võitjaks.

Riigikohus jättis menetlemata Eesti Bussi ja Hansa Bussiliinide kaebuse Tartu linnavalitsuse otsusele kinnitada GoBus Tartu avalike bussiliinide operaatoriks 2019.–2029. aastal. Tartu bussihankeleping oli väärt leping, mille eest võidelda, sest ligi saja miljoni euro suuruse hankega otsiti Tartusse uut bussiliikluse pidajat, kes peaks alustama Tartus 64 uhiuue gaasibussiga 2019. aasta 1. juulil.

Konkurendid üritasid GoBusi pakkumisest lahti saata väitega, et firma tegi selgelt alapakkumuse – sellise hinnaga pole nende hinnangul võimalik teenust pakkuda. Kohtudokumentidest selgub, et kui Eesti Bussil oli esimese aasta eeldatav hinnapakkumine 7,3 ja Hansa Bussiliinidel 7,4 miljonit eurot, siis GoBusil oli see vaid 6,6 miljonit eurot.

Ringkonnakohus seda uskuma ei jäänud. "Tutvudes GoBusi, Eesti Bussi ja Hansa Bussiliinide pakkumustega, leidis ringkonnakohus, et puudub alus pidada GoBusi oma teistest silmatorkavalt erinevaks. Ringkonnakohus märkis, et GoBusi pakkumuse mitu kulurida jääb hinna poolest kaebajate maksumuste vahele,“ seisis kohtuotsuses.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt