16. jaanuar 2018 kell 11:58

Soome valis 50 parimat restorani

Helsingi  Foto: Shutterstock

Soome 50 parimast restoranist pea pooled asuvad väljaspool Helsingit, kirjutas Soome uudisteportaal Yle.

Kuueaastase pausi järel panid Soome restoranispetsid taas kokku nimekirja 50 parimast restoranist. Hääletuse korraldas hotelli- ja restoraniala kajastav väljaanne Viisi Tähteä koos Food Camp Finlandiga.

Võitjaks valiti Helsingi restoran Grön, mis hinnati tipptoiduga bistroo tõelise olemuseni jõudnuks. Hindajad kirjeldasid, et restorani maitsemaailmas on midagi ammu tuntut samal ajal siiski üllatav. See on tõeline Soome tooraine, maitse, valmistusviisi ja hooaegade edasikandja. Gröni nimetati ka restoranist, mille magnetiks on taimetoit, kuigi see ei ole taimetoidurestoran.

Soome restoraniala on Viisi Tähteä peatoimetaja Eeropekka Rislakki sõnul muutunudki viimastel aastatel liikunud lähemale bistroo-stiilile, sest vahepealne majanduslangus tipptasemel restoranid proovile pannud.

Parimatest restoranidest 24 asub väljaspool Helsingit, tublilt on esindatud Turu, tampere ja Porvoo.

Soome parimad restoranid

Grön, Helsingi, parim toitOlo, HelsingiBasbas, Helsingi, parim teenindus ja meeleoluFinnjävel, HelsingiVinkkeli, HelsingiKaskis, TuruAsk, HelsingiDemo, HelsingiSavoy, HelsingiOra, HelsingiPalace, HelsingiChapter, Helsingi, parim uustulnukLyon, HelsingiRavintola C, TampereMami, TuruJuuri, Helsinki, parim tööandjaRavinteli Bertha, TampereEmo, HelsinkiRavintola Huber, TampereShelter, HelsingiBistro O Mat, KirkkonummiMikko Utter, LohjaBistro Sinne, PorvooNokka, HelsingiSicapelle Wining & Dining, PorvooFabrik, HelsingiTinta, TurkuMuru, Helsingi, Paras parim veinivalikOstroferia, OuluKuurna, HelsingiMeat District, PorvooAito, HelsingiKakolanruusu, TuruSpis, HelsingiSky Ounasvaara, RovaniemiWino, HelsingiLudu, TuruLinnankrouvi, MustioTertin Kartano, MikkeliKuori, TuruBasbas & Staff Winebar, HelsingiWerner, HelsingiRoux, Lahti4 Vuodenaikaa, TampereStorage, TuruRavintola Hugo, OuluGastro Cafe Kallio, HelsingiGastropub Tuulensuu, Tampere, parim õllevalikYes, Yes, Yes, HelsingiLocal Bistro, Joensuu

Hetkel kuum