Äripäev • 19. jaanuar 2018 kell 12:18

Parts: Eesti aktsiisipoliitika on läbikukkumine

Euroopa Kontrollikoja liige Juhan Parts.  Foto: Raul Mee

Täna andis Euroopa Kontrollikoja liige ja endine peaminister Juhan Parts riigikogu ees ülevaate koja mullustest tegemistest. Pärast kohtumist saadikutega kommenteeris Parts Delfile mõne sõnaga ka Eesti päevapoliitikat.

Parts sõnas, et Eesti aktsiisipoliitika on läbikukkumine. "Me ei ole nii palju rikkamad kui Läti, aktsiisipoliitika on läbi kukkunud ning see tuleb tagasi pöörata," sõnas ta.

Ta lisas, et kui alkoholipoliitika muutmine algas pihta Rõivase valitsuses, siis uus koalitsioon on viinud selle liiga kaugele. "Alkohol peabki kallim olema, aga me ei saa oma tulu kaotada piirikaubandusele," viitas ta, "lihtsates asjades ei saa me naaberriikidelt sisse saada."

Loe lähemalt Delfist.

Hetkel kuum