Äripäev • 23. märts 2018 kell 12:18

Ratas: Eesti kaalub Vene diplomaatide väljasaatmist

Jüri Ratas  Foto: Andras Kralla

Peaminister Jüri Ratase sõnul on Eesti kaalunud erinevaid võimalusi vastusammuks Salisbury närvigaasi rünnakule, välistatud pole ka Venemaa diplomaatide väljasaatmine.

Ratase sõnul mõistab Eesti närvigaasi rünnaku Suurbritannias üheselt hukka. "Tegemist on rahvusvahelise õiguse ja korra jõhkra rikkumisega,“ ütles Ratas ERRi uudistele.

"Loobusin juba varem ettepanekust külastada mais Venemaad, kus oleksin osalenud Eesti 100. sünnipäeva pidustustel. Edasised otsused peame põhjalikult läbi arutama ning järgmise nädala algul oleme ka nende osas targemad. Üks võimalik lisasamm on Venemaa diplomaatide riigist välja saatmine. Loomulikult oleme tihedas infovahetuses Suurbritanniaga ning loodame ka, et Moskva teeb Londoniga igakülgset koostööd,“ selgitas Ratas.

Välisminister Sven Mikser ütles reede pärastlõunal ERRi raadiouudistele, et Eesti teeb oma vastumeetmed teatavaks esmaspäeval.

Välisministeerium esitab valitsusele ettepaneku kehtestada sissesõidukeeld 49 nn Magnitski nimekirjas olevale isikule.

Euroopa Liidu juhid ühinesid neljapäeval üksmeelselt Suurbritannia hinnanguga, et Salisbury närvigaasi rünnaku taga on väga suure tõenäosusega Venemaa. Ametikaaslased lubasid Ühendkuningriigi valitsusjuhile Theresa Mayle uurimises igatist tuge, et selgitada välja rünnaku üksikasjad ning kooskõlastada tegevus.

Hetkel kuum