Walmart viib Cleveroni pakirobotid pea poolte ameeriklasteni

Walmartis kasutatud Cleveroni pakirobot.  Foto: Sakala/Scanpix
Kristel Härma • 5. aprill 2018 kell 10:21

Eelmisel aastal Walmarti ostlejateni jõudnud pakirobotid on osutunud nii edukaks, et need jõuavad sel aastal pea poolte USA elanikeni.

Jaekaubandushiid Walmart kirjutab oma blogis, et eelmisel aastal nende pea 200 poodi jõudnud Cleveroni pakirobotid on saanud ülimalt positiivset tagasisidet. „Alates sellest, kui me neid klientidele esimest korda tutvustasime, on tehtud rohkem kui pool miljonit tellimust,“ teatab ettevõte.

Suure edu tõttu lisavad nad veel rohkem kui 500 Pickup Toweri pakitorni üle riigi, aasta lõpuks võiks seega Ameerika Ühendriikides olla juba 700 Viljandist pärit pakirobotit. Walmart märgib, et selle laiendusega saavad pakirobotid kättesaadavaks pea 40 protsendile Ameerika Ühendriikide elanikkonnast.

Walmarti kinnitusel on kliendid olnud selgesõnalised: nad armastavad Cleveroni pakiroboteid. Aga nad tahavad sel moel kätte saada ka suuremaid pakke. Seetõttu tulevad uued pakitornid koos Pickup Lockeri kappidega, et ühtmoodi lihtne oleks sealt kaasa haarata nii oma uus televiisor kui ka pesapallikinnas.

Välismeedia on varem kirjutanud, et Cleveroni toodetud pakirobotid on saanud Walmarti relvaks, millega ta püüab edestada e-kaubanduse hiidu Amazoni. Cleveroni juht Arno Kütt on Äripäevas öelnud, et tegelikult rääkisid nad ka Amazoniga võimalikust koostööst, kuid neile ei sobinud USA firma tingimused. Amazon leidis omale pakiautomaadid Hiinast, kuid Küti hinnangul on Walmart selles vallas praegu paremas seisus.

Cleveron lõi eelmisel aastal käed nii Walmarti kui ka Zara omanikfirma Inditexiga. Tänavu lisandus ettevõtte klientide hulka Suurbritannia suuruselt kolmas jaekett ASDA. Firma võrku kuuluvad üle 600 kaupluse ning veebipood.

Hetkel kuum