• Jaga lugu:

  Hommikuprogrammis Vene turu vapustused ja male seos äriga

  Jelena RozenfeldFoto: Andras Kralla

  Homme hommikul kommenteerib rubla ja Venemaa aktsiaturu järsku kukkumist Trigoni Venemaa fondi juht Jelena Rozenfeld.

  Lisaks arutame koos börsiajakirjanik Liina Laksiga, miks osad pangad ei võimalda investoritel osta näiteks Alibaba aktsiat, aga teised lubavad.
  Külas on ka malesuurmeister Kaido Külaots, kellega arutame, kuidas võib iidse mõttemängu tundmine tulla kasuks äris ja juhtimises. Stuudios on Igor Rõtov ja Kadri Põlendik.
  Päev jätkub kolme saatega:
  11.00-12.00 „Investor Toomase tund“. Majandus kuumab, töökäsi napib, aga ikka hõigatakse sageli töötajatele uksel järele: “Hakka ettevõtjaks, kui ei meeldi!“ Ja paljud hakkavadki. Kas tõesti need, kes ettevõtjaleiva maigu suhu saanud, teist enam ei taha? Või on palgatööga võimalik mitte ainult ära elada, vaid ka rikkaks saada? Külas on ettevõtja ja investor Madis Müür.
  13.00-14.00 „Arvamusliidrite tund“. Miks ei mõju Donald Trumpi sõnumid nii julgustavalt nagu Barack Obama omad? Kas võime olla kindlad, et NATO kaitseb meid, kui panustame 2% SKTst? Mida teha Venemaaga, et lõpetada mõrvad? Arutlevad politoloog Viljar Veebel ja kaitseuuringute keskuse juht Sven Sakkov. Saadet juhib Vilja Kiisler
  15.00-16.00 „Kullafond“. Saates räägivad Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse majandus- ja võlanõustaja Heete Simm ja läbirääkimiste ekspert Georg Merilo, kuidas veenda võlavangis tööotsijaid saama ametlikku palka ja lahendama isiklikke probleeme nii, et see annaks võimalikult hea tulevikuväljavaate nii tööotsijale endale kui ka hädasti lisatööjõudu vajavale ettevõttele.
  Kullafondi kuuluv saade „Lavajutud“ on salvestatud Äripäeva teemaveebi Kinnisvarauudised.ee korraldatud Ärikinnisvara halduse konverentsil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.